“Cine greșeşte și cine are dreptate, în conflictul dintre Israel și Palestina? Este mult mai complex?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cine greșeşte și cine are dreptate, în conflictul dintre Israel și Palestina? Este mult mai complex?

Soluția conflictului Israel-Palestina stă în mâinile poporului Israel.

Pentru a înțelege modul în care poporul Israel rezolvă acest conflict în curs, trebuie să le înțelegem rolul și feedbackul pe care îl primesc, în funcție de realizarea – sau lipsa de împlinire – a rolului lor.

Rădăcinile poporului Israel pot fi urmărite în urmă cu aproximativ 4.000 de ani în Babilonul antic, când oamenii din diferite părți ale Babilonului s-au adunat sub îndrumarea lui Avraam. Avraam i-a condus să obțină o stare specială unificată, conform principiului: „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”. Cu alte cuvinte, rădăcinile poporului evreu sunt ideologice, nu biologice și astfel, spre deosebire de alte națiuni, există întotdeauna un semn de întrebare care persistă asupra acestui popor.

În primul rând, trebuie să ne raportăm la motivul mai profund din spatele urii lumii față de Israel: faptul că formele multiple ale crizei pe care o trăiește umanitatea poate fi rezolvată printr-o schimbare a relațiilor umane către unitate, mai presus de creșterea diviziunii oamenilor. În mod inconștient, aceștia se așteaptă ca în primul rând poporul Israel să se unească deasupra propriilor diviziuni, așa cum au făcut odinioară, pentru a deveni o conductă prin care unitatea să se răspândească în întreaga lume, adică să devină „o lumină pentru națiuni”.

De asemenea, trebuie să recunoaștem problema că nici evreii, nici nonvreii nu sunt conștienți de această cauză mai profundă din spatele durerilor lor, deoarece este un fundament ideologic, care s-a pierdut cu aproximativ 3.800 de ani în urmă, într-o eră marcată de diviziune și ură crescândă în simțirea noastră, şi că nu avem nicio idee despre cum să ne unim pozitiv.

Din moment ce ne lipsește orice sentiment sau experiență cu privire la felul de unitate pe care strămoșii noștri l-au atins odată, atunci nu simțim lipsa de unitate, așa cum nu simțim lipsa unui al șaselea deget pe mână. Pur și simplu nu reușim să vedem că, dacă ne unim, vom rezolva nu numai conflictul israeliano-palestinian, ci unitatea noastră va avea un efect pozitiv în întreaga omenire, rezolvând nenumărate alte probleme care par să nu aibă nicio soluție.

Poporul Israel nu are urechi pentru acest mesaj. Cei care îl înțeleg, cabaliștii, sunt foarte puțini la număr și, prin urmare nu există nicio soluție la orizont, la nici un nivel.

Soluția este doar faptul ca poporul Israel să asculte ce vor națiunile lumii de la ei: să pună în aplicare unitatea pe care națiunile lumii o revendică în spatele tuturor sentimentelor, crimelor și amenințărilor anti-israeliene și antisemite.

Atunci ne vom regăsi cu toții într-o viață de bunătate și pace.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed