“Cine sunt astăzi evreii?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cine sunt astăzi evreii?

În urmă cu aproximativ 3.800 de ani, Avraam Patriarhul a atins o percepție a unității naturii, o unitate perfectă a fiecăruia și a tuturor ca un întreg. El a învățat modalitățile de a obține percepția asupra unității naturii oricui dorea să învețe din vechiul Babilon, iar babilonienii care au avansat ca grup în implementarea metodologiei sale au devenit inițial cunoscuți ca „poporul lui Israel”, iar mai târziu ca “evreii.” Fiecare evreu de astăzi are o parte din această percepție, dar încă nu I se dezvăluie, adică există doar în potențial.

Dezvăluirea întregii dimensiuni a percepției pe care Avraam a atins-o odată ar aduce umanitatea într-o stare pe care Cabala o numește „sfârșitul corectării”, adică sfârșitul dezvoltării noastre de la perceperea într-o manieră incompletă, trecătoare și divizată, la perceperea unei lumi în care toată lumea. și totul se conectează ca unul singur. Am descoperi atunci realitatea în întregime: toate lumile, ființele create și diferitele forme ca un sistem împlinit cu o singură lumină, adică cu o singură forță de conexiune. Într-o astfel de stare, am percepe realitatea adevărată, întreagă și perfectă.

Mai mult, atingerea unei astfel de percepții nu este o chestiune de a stabili dacă o persoană este evreu. A fi evreu nu înseamnă a fi născut dintr-o mamă evreică, așa cum se acceptă în mod obișnuit în lumea de astăzi. Un evreu este cineva care tânjește după conexiune (cuvântul ebraic pentru „evreu” [Yehudi] vine de la cuvântul pentru „uniți” [yihudi] [Yaarot Devash, Partea 2, Drush nr. 2]). Oricine aspiră să se conecteze pozitiv cu ceilalți este pe cale să devină evreu. Prima etapă spre atingerea unei stări de unificare este condiția pe care a afirmat-o Hillel – „Nu face altora ceea ce urăști” – iar apoi ne propunem să atingem condiția „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Oamenii născuți ca evrei au anumite rămășițe cu potențial înalt și puternic care provin dintr-o percepție complet diferită a realității decât cea pe care o experimentăm astăzi. De asemenea, dezvoltarea viitoare a umanității îi va duce pe toți să ajungă la aceeași percepție ca Avraam, unde percepem totul și pe toți ca una, iar față de această percepție, nu contează dacă cineva s-a născut evreu sau nu.

Cine este evreu? Un evreu este cel care dorește să-i unească pe toți și care simte întreaga realitate pe lângă faptul că se simte pe sine. Suntem evrei dacă simțim că totul și toți ne aparțin în mod egal ca tuturor celorlalți și dorim să obținem percepția sursei vieții noastre, descoperirea tuturor și a fiecăruia ca unul.

Bazat pe videoclipul „Cine este evreu astăzi?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed