Circumcizia – respingerea dorințelor egoiste

557Profeți, Iosua, 5: 4: Și acesta este motivul pentru care Iosua i-a circumcis: Tot poporul ieşit din Egipt, bărbaţii, toţi oamenii de luptă au murit în deșert, pe drum, după ieşirea lor din Egipt.

A fi circumcis înseamnă a refuza să-ți folosești dorințele egoiste. Încetarea folosirii acestora a început odată cu exodul din Egipt și a durat doar 40 de ani în deșert. Astfel, timp de 40 de ani, s-au născut generații care nu au fost circumcise.

Căci tot poporul care a ieșit a fost circumcis, dar tot poporul care s-a născut în deșert pe drum, după ieșirea din Egipt, nu a fost circumcis.

Întrucât acești oameni s-au născut în afara Egiptului, ei nu au folosit dorințele egoiste care trebuiau circumcise de către cei care au trăit în Egipt. În deșert, în proprietate când nu au de unde să primească, au trăit doar prin MAN, numită mană din cer, ceea ce cade la ei de la Bina. Au mers așa în toți acești ani, hrănindu-se pentru a ajunge la condiția de a intra în țara lui Israel.

Cea mai importantă dorință egoistă, pe care nu o putem corecta, este supusă circumciziei. Puteți doar să o respingeți și să nu o folosiți.

Dacă vrem să atingem calitatea Bina, calitatea spirituală, atunci nu avem dreptul să ne folosim egoismul pentru binele propriu și asta este ceea ce se numește „prepuț”.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 05.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: