Ciudatul proces al nașterii

559Întrebare: Chiar dacă nu înțeleg ce este scris în Cartea Zohar și totuși am citit-o, voi putea dezvălui în acest fel un grad superior? Unei persoane moderne i se pare ciudat acest lucru.

Răspuns: Da, este ciudat. Dar, cu toate acestea, exact aceasta este condiția necesară pentru ȋmplinire.

Totul este ciudat în lumea noastră. Dar despre naștere? Nu este acesta un proces ciudat? Suntem obișnuiți cu asta și așa ne gândim: „Este așa cum este”. Dar, de fapt, cum poate fi asta?

Luați o creatură presupus a fi dintr-o lume diferită și arătați-i ceea ce avem în lumea noastră: o mulțime de fenomene necunoscute, de neînțeles, ciudate, care nu au o dezvoltare clară a cauzei și efectelor. Tocmai ne-am obișnuit cu faptul că un lucru vine după altul pentru că așa l-am descoperit, așa l-am învățat. La fel este și în spiritualitate.

Dezvoltarea are loc întotdeauna în conformitate cu legea negării negației. Când se naște un grad superior, acesta se naște ca opus celui precedent, din negație, din căderea din gradul anterior, în ciuda acestuia. Prin urmare, întotdeauna este ciudat: însuși procesul nașterii în lumea noastră și cu atât mai mult în lumea spirituală.

Pe de altă parte, nu poate fi diferit, deoarece ascensiunea la gradul următor este o schimbare în întreaga paradigmă a existenței, o schimbare în întreaga filozofie, metodologie și atitudine față de lume.

Prin urmare, a te ridica la gradul următor înseamnă a fi complet renăscut. Acest lucru se întâmplă numai sub influența luminii superioare.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: