Coeficientul de dăruire

Orice știință din lume studiază conexiunea dintre părți ale realității, fiecare la nivelul ei de realitate – psihologică, fiziologică, biologică și fizică – și, astfel, există psihologia, biologia, fizica, etc.

Înțelepciunea Cabala nu se ocupă cu aceste niveluri, ci cu nivelul cel mai de bază, aceasta este dorința conținută în fiecare parte a Creației dar, în diferite forme, la diferite niveluri și la diverse dimensiuni.

De aceea, Cabala este considerată știința principală. Ea desfășoară aceleași cercetări științifice, deduce formule, studiază Creația și acțiunile Creatorului, clarifică locul nostru în Creație și măsoară Creația în relația cu Creatorul. Toate acestea presupun un studiu științific serios. Toate celelalte științe nu dau definiții atât de exacte.

În fapt, Creația este foarte complicată, deși pare că ea este bazată pe o formulă foarte simplă: dorința Creatorului de a dărui este egală cu dorința creaturii de a primi.

Dar, aceasta nu este o simplă egalitate, fiindcă include un coeficient care ar trebui să egaleze dorința de primire și dorința de dăruire: dorința Creatorului de a dărui este egală cu C multiplicată cu dorința creaturii de a primi.

Acest coeficient C include în sine o restricție, un ecran (Masah) și Lumina Reflectată. Noi trebuie să aplicăm această egalitate tot timpul. De aceea, eu trebuie să cunosc dorința de primire, dorința de dăruire și coeficientul meu.

Astfel, studiez permanent dorința Creatorului de a dărui. Aspir să fiu asemănător Lui. În funcție de acești parametri, îmi determin starea și locul în Creație. În acest fel explorez toată Creația. Fără asta, este imposibil să mă raportez corect la Creator și să am nevoie să ating gradul de iubire pentru El. Coeficientul este intenția mea de dragul dăruirii. Fără el, nu-L pot contacta pe Creator.

Din Partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 01/03/2018, Scrierile lui Rabaș

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: