Coheni, Leviţi, Israel

557Zohar pentru toți, VaYera: „Veți înmulți națiunea, le veți spori bucuria” sunt preoții. „Se vor bucura în prezența Ta ca și de bucuria recoltei” sunt Israelul, pe care Creatorul îl binecuvântează cu recolta câmpului iar ei dau zeciuială din toate. „Așa cum se bucură când împart prada” sunt leviții, care primesc o zeciuială din hambar.

Creatorul este calitatea dăruirii și iubirii. A ajunge la iubirea pentru aproapele tău este principala poruncă, baza întregii Tora, a tot ceea ce trebuie să ajungem. Dacă atingem această calitate, vom deveni similari cu Creatorul. Acesta este scopul dezvoltării noastre.

De ce existăm acum, aici, în această lume? Este pentru ca noi să creăm o condiție în care calitatea dăruirii și iubirii, numită Creatorul, este dezvăluită între noi prin întoarcerea în această lume până când ajungem la calitatea de a dărui aproapelui nostru.

În drumul către dobândirea acestei calități, avem mai multe forțe pe care le putem cumva varia, controla și, eventual, forma în noi înșine. Există doar două forțe: forța potrivită este forța de dăruire, forța Creatorului, pe care o putem atrage dacă vrem să corectăm linia stângă, forța egoismului care există în noi. Aceste două forțe opuse sunt reprezentate de Cohen (preot) și Levy.

A treia forță, linia de mijloc, unde ne creăm pe noi înșine prin combinarea liniei drepte și stângi pentru a forma din noi înșine asemănarea cu Creatorul, este numită „Israel” („Yashar El”, „direct la Creator”), adică cel care urmărește asemănarea cu Creatorul. Aceasta este sarcina noastră.

Prin urmare, se spune: ia tot ce poți de la Cohen, de la forța dreaptă care strălucește un fel de lumină asupra ta și ia tot ce poți de la linia stângă, de la egoismul tău.

Cu ajutorul liniei drepte trebuie să o explorăm pe cea stângă. Pentru a separa zeciuiala de aceasta, de partea pe care nu ești în măsură să o corectezi, deoarece este egoismul tău și este prea mare. Prin urmare, puteți corecta nouăzeci la sută din acesta, dar nu puteți corecta restul de zece procente.

Adică, corectarea acestei părți este că pur și simplu o separați, fără să lucrați asupra voastră. Închide ochii, rupe-o de la tine și gata. În acest fel se corectează. Puteți corecta celelalte nouăzeci la sută cu linia dreaptă, deoarece forța sa poate rezista la nouăzeci la sută din linia stângă.

Când le combinați corect între ele, conectându-vă toate calitățile egoiste la intenția de a dărui cu linia corectă, construiți o linie de mijloc, care se numește „Israel – direct la Creator”, în mod similar cu Creatorul.

Întrebare: Ce înseamnă „Veți înmulți națiunea”?

Răspuns: Înseamnă să te ridici prin munca ta. Când construiți linia de mijloc, vă ridicați întotdeauna cu ea, ca într-un lift, într-o asemănare din ce în ce mai mare cu Creatorul.

Din emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: