“Colonizarea planetei Marte sau a Lunii va ajuta la salvarea umanității?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Colonizarea planetei Marte sau a Lunii va ajuta la salvarea umanității?

Nu. Gândirea că omenirea va fi salvată prin colonizarea altor planete, luni sau oricăror alte locuri, nu ține cont de cauza principală a problemelor noastre: că tot ceea ce trebuie să se schimbe este natura umană, dorința egoistă de a se bucura în detrimentul celorlalți, este tot ce trebuie schimbat ca noi să ne bucurăm de vieți mai bune.

Dacă trimitem pe Marte sau pe Lună o grămadă de oameni care nu au suferit nicio schimbare interioară, atunci aceștia se vor exploata, manipula și abuza reciproc acolo, în mod similar cu modul în care o facem pe Pământ.

Salvarea umanității și crearea unei vieți mai bune pentru toți oamenii are astfel nevoie de schimbarea noastră, nu a locației noastre.

Esența în sine a transformării noastre este atitudinea noastră față de celălalt. Trebuie să realizăm că natura umană este fundamental rea, deoarece ne face ca fiecare dorință și gând să prioritizeze beneficiile personale, în detrimentul altora.

Mai mult, o astfel de natură dă naștere unui comportament de exploatare, manipulare și abuz, care poate fi de așteptat să aibă loc oriunde mergem, fie pe Marte, fie pe lună, dacă nu reușim să ne schimbăm natura în opusul său: prioritizarea beneficiului celorlalți și al naturii peste beneficiul personal.

Prin urmare, dacă am dori cu adevărat să salvăm umanitatea și să creăm o viață mai bună pentru toată lumea și pentru generațiile viitoare, atunci ar trebui să ne concentrăm pe implementarea unui nou tip de educație: o metodă de conexiune care să ne ghideze schimbarea atitudinii de la centrarea pe sine la centrarea pe alţii, de la egoism spre altruism, de la detașat la conectat pozitiv, de la scindare la unitate și de la ură la iubire. A suferi o astfel de transformare ne-ar ridica la un nou nivel de viață, care ar fi echilibrat cu legile naturii. Va aduce în schimb găsirea unei noi armonii, fericiri și încredere în întreaga omenire, pe care astăzi nici nu ni le putem imagina.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: