Combinația a două contrarii

Două contrarii într-un subiect – acesta este punctul principal care determină intrarea în lumea superioară, în dimensiunea spirituală, adică în spațiul în care Creatorul este sursa celor două forțe. Față de noi, ele sunt revelate ca forța răului și forța binelui, Klipa și sfințenie, primire și dăruire, două forțe opuse. În același timp, Creatorul nu conține nicio contradicție, totul fiind conectat într-unul.

Doar față de noi, față de simțurile și înțelegerea noastră, totul se manifestă sub forma a două forțe care se contrazic reciproc. Cu cât învățăm mai multe despre creație, cu atât mai mare devine distanța și conflictul dintre ele. De aceea, nu putem percepe spiritualitatea, așa cum este scris, „Căci în Isac va fi sămânța ta, și oferă-l acolo ca sacrificiu prin ardere.” Un lucru îl contrazice pe altul: pe de o parte ți se comandă să-l omori și pe de altă parte, el trebuie să fie continuarea căii tale.

Cum este posibil? Nu înțelegem toate acestea cu rațiunea noastră, fiind necesar să le abordăm cu mintea superiorului. Dacă ne străduim să respectăm aceste principii, vom atrage lumina reformatoare care construiește pentru noi o nouă realitate. În acest spațiu nou pe care îl revelăm, numit linia de mijloc, aceste două linii opuse pot coexista, în unitate, completându-se una pe alta.

Este ceva dificil, aproape imposibil de perceput. Trebuie să existe o societate și lumina reformatoare de sus care să conecteze cele două linii într-una de mijloc. Linia din mijloc este Creatorul. Revelația Creatorului sau conexiunea celor două linii opuse, care ne conduce treptat spre scopul creației, spre sfârșitul corectării. Pas cu pas, aceste contrarii cresc și se conectează tot mai mult. În aceasta constă munca noastră.

Ne-am pregătit deja suficient, timp de mulți ani și am strâns un număr mare de oameni capabili să facă acest pas. Restul societății va putea păși alipindu-se la cei care au trecut printr-o pregătire corectă. La fel ca în lumea noastră, copiii născuți astăzi, în secolul 21, adună tot progresul realizat de generațiile anterioare, atașându-se de părinți și primind de la ei tot ce dețin aceștia.

Tot așa stau lucrurile și într-un grup cabalist, nu contează cine este mai avansat și cine este mai puțin. Dacă fiecare încearcă să atingă scopul, pregătindu-se din toate forțele sale, el sau ea va reuși.

Sper că aveți o atitudine serioasă față de acest subiect, pentru că în înțelepciunea cabalei, în munca spirituală, în dobândirea Creatorului, în realitatea superioară și în perfecțiunea naturii nu există nimic mai important decât acest principiu al conexiunii celor două linii. Combinația contrariilor este spațiul spiritual revelat de om. Pătrunzând acolo, el începe să simtă lumea viitoare. Nu există niciun dubiu că muncind împreună vom putea avansa și realiza toate acestea, trăgându-i pe toți la acest nivel, adică pe pragul adevăratei scări spirituale.

Începând din acest moment înainte, vom continua exclusiv în trei linii, în credință mai presus de rațiune. Apoi, toată Tora și toată lumea ne vor deveni clare. Realitatea va începe să câștige perspectivă, divizându-se în trei linii care își revelează interacțiunile dintre ele. Pentru moment nu știm de unde vin plusul și minusul și nici unde ne conduc. Dar, dacă vom ști cum să legăm contrariile în mod corect, peste lumea noastră, peste rațiunea materială, cu mintea și simțurile spirituale, vom atinge revelația infinită, vom înțelege cum operează Creatorul, ce face El și ce trebuie să facem noi pentru a deveni ca El, „ca Dumnezeu, care știe binele și răul.”1
Din partea întâi a Lecției zilnice de cabala 12/23/19, “Două contrarii într-un subiect”

1 Minutul 0:20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed