Combinație armonioasă între bine și rău

562.02Întrebare: Romanul lui Thomas Mann Doctor Faustus ridică problema principală a secolului al XX-lea, un acord cu diavolul. Protagonistul romanului spune că acest tratat a definit întreaga cultură a secolului XX.

Crezi că este real? Sau face diavolul totul pentru a nu fi considerat că există?

Răspuns: Nu! Cred că „diavolul” există! Mai mult, există într-un contract cu forța superioară ca parte inversă, opusă celei integrale.

Aceste două forțe, pozitive și negative, ca și cum ar fi Dumnezeu și diavolul, care se completează reciproc, îl îndreaptă pe om la realizarea liberului arbitru și abilitatea de a se schimba chiar și independent de fiecare dintre ele. Așa interacționează între ei.

Întrebare: Diavolul este întotdeauna spiritual? Vorbim despre depășirea egoismului, dar nu trebuie să uităm că răul are un farmec colosal. Acest farmec vine și el din lumină, din spirit?

Răspuns: Desigur. Nu poate exista rău absolut și bine absolut, ele se completează reciproc și se susțin reciproc numai astfel încât să ne găsim între ele. Între ele! Am lua de la o forță și de la alta tot ce avem nevoie. O astfel de combinație corectă și armonioasă a două forțe va face din noi un om.

Din emisiunea de pe KabTV „Împreună despre lucruri importante” 18.07.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed