Companionul ales pentru mine de catre Creator

Intrebare: Exista vreo diferenta in dezvoltarea spirituala a femeii si a barbatului? Si in ce constau aceste diferente?

Raspuns: Daca privim la procesul istoric, vedem ca Abraham a inceput sa descopere intelepciunea Cabala, a primit-o pentru a adera la partea sa femeiasca: Asculta la ce iti spune Sara. Totul este determinat de partea femeiasca. Ce descopera un barbat este descoperit de el in femeie, adica partea barbateasca a sufletului in partea interioara femeiasca a sufletului si a barbatului in femeie.

Rabash a scris si a spus in mod repetat despre faptul ca intr-o societatea corectata, intr-o familie corectata, sotul si sotia sunt in procesul descoperirii Creatorului dintre ei. Sotul percepe sotia prin Creator si sotia la fel. Ei simt constant faptul ca Creatorul locuieste intre ei.

Asta este, eu stiu ca am primit-o pe ea de la Creator. Si, daca o percep pe ea ca parte care ma poate ajuta sa ajung la Creator, atunci cu adevarat ma realizez.

Continuarea intrebarii: In alte cuvinte, sotia mea este partenerul meu pe drumul spiritual?

Raspuns: Nu este doar un partener. O vad ca un companion ales pentru mine de catre Creator. Si, daca o tratez in acest fel, nu ma adresez doar ei. Ma adresez ei si Creatorului in acelasi timp si simt ca si ea mi se adreseaza mie la fel. Pare un contrast nenatural, dar este foarte natural, pentru ca este un scop foarte bine orientat.

Reiese ca in orice moment al vietii mele, de la cea mai intima la cea mai comuna situatie din familia mea si chiar mai mult, in public si in lume, incepem sa ne tratam unul pe celalalt stiind faptul ca Creatorul locuieste intre noi. Simtim ca aceasta Forta trebuie sa ne lege impreuna, sa umple spatiul dintre noi si sa corecteze ura si respingerea care se naste intre noi.

Creatorul Insusi vine sa umple acest spatiu si ne uneste unul cu celalalt. Putem incepe sa realizam asta in familie, cel mai apropiat loc pentru orice persoana si sa continuam cu toata lumea.

Din Cabala pentru Incepatori, Barbatul si Femeia 10/14/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed