Comportamentul antisocial al tinerilor: Există o soluție?

Timpurile recente au văzut valuri de evenimente tragice în jurul lumii. Una dintre cele mai triste tendințe sunt împușcăturile în masă din SUA, multe dintre care au fost făcute de generația tânără.

Ce face pe o persoană să omoare la o vârstă atât de fragedă?

Trăim într-o societate a informației. În timp ce părinții lucrează din greu 24/7 pentru a alerga după inovațiile recente, copiii sunt lăsați singuri acasă cu telefoanele lor și cu zeci de canale de informații influențându-i constant. Cu toate acestea, toate aceste canale nu le oferă o senzație reală despre a fi aici și acum, de a fi iubiți, că se are grijă de ei. Prin urmare, în primul rând, comportamentul antisocial este modul de a atrage atenția asupra lor, pentru a fi văzuți.

Totuși, dacă ne uităm mai îndeaproape, vom vedea că problema este înrădăcinată mult mai adânc. În conformitate cu Înțelepciunea Cabala, astăzi umanitatea a ajuns în general la un punct unde trebuie să înceapă să dezvolte o conștientizare mai mare a naturii care o înconjoară: forța iubirii și dăruirii.

Generația mai tânără, în special adolescenții, simt această necesitate cel mai mult. Ea este exprimată în întrebări cum ar fi: “Care este sensul vieții?”, “Cum pot să-mi schimb existența fără valoare în ceva măreț și valoros?”, “Cum pot să devin dorit de părinții/prietenii/societatea mea?”. Copiii pun aceste întrebări și, din păcate, nu primesc răspunsuri. Ei nu sunt proști, ei nu sunt criminali, acesta este doar modul în care îi afectează presiunea interioară, iar ei nu au nicio metodă despre cum să se ocupe de ea.

Prin urmare, pentru a preveni tinerii de astăzi să sprijine diferite tipuri de comportament antisocial, scocietatea însăși trebuie să îi învețe cum să iasă din falsa paradigmă a acestei lumi, cum să înțeleagă realitatea, să se ocupe de influențele societății informaționale și să dezvăluie sensul vieții – intrarea în lumea superioară și a existenței superioare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed