Comunismul: Utopie sau realitate (partea a opta)

Mii de ani în urmă, Înțelepciunea Cabala a prezis că la sfârșitul secolului XX, începând cu anul 1995, omenirea va ajunge la un nivel al evoluției egoiste, în care va simți că nu există niciun viitor strălucitor, atrăgător și atractiv înainte, ci „un mormânt comun al maselor”. 

Până în acest moment, era inutil să te adresezi oamenilor care au crezut că ei posedă un ego normal dezvoltat, cu care pot construi o societate rațională și corectă, după părerea lor. Oamenii au avut totul pentru a își satisface egoul: familie, copii, o bucată de pământ. Însă, egoul a crescut constant: aveau două vaci, după aceea încă una; aveau o duzină de oi, după aceea încă una, etc.

Dar, când cineva atinge vârful evoluției egoiste, el începe să înțeleagă că această dezvoltare este un aliat orb; nu duce nicăieri. „Eu simt că nu eu îmi folosesc egoul pentru plăcerea proprie; ci el mă conduce.” Cu alte cuvinte, o persoană își simte egoul, că o forță exterioară.

O astfel de senzație s-a trezit și a apărut în anii ’60 în Statele Unite, cu mișcarea tinerilor „hippie”. Cei tineri erau atrași de doctrinele din Est, și au început să organizeze comune și să folosească droguri. De aici a început totul.

Această era un nou imbold în oameni, un nou egoism care a indicat că nu era convenabil să investești ceva în lumea asta; ea este finită. Deci, merită să te gândești la altceva. Dar la ce? Și, nefiind niciun răspuns, cei hippie au rămas goli și treptat au dispărut din lume.

Va continua

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: