Comunismul: Utopie sau realitate (partea a saptea)

Comentariu: Mulți cred că țările scandinave sunt socialiste.

Răspuns: Nu, Scandinavia este o societate „primitivă”, și din aspect egoistic, este subdezvoltată. Trei sau patru țări mici, cu adânci rădăcini rustice, trăiesc separate; au înghețat în dezvoltarea interioară. Așa că ele sunt de acord, că, pe de o parte, un rege le conduce și că, pe de altă parte, există anumite drepturi egale, căci ele se simt că și cum ar fi o mică familie.

Țările scandinave încă nu au ieșit din „peșteră” ca în societatea antică; ele încă nu au început să simtă în interiorul lor forțele intense, egoiste, care le rup în bucăti. Așa că, este imposibil să le luăm că un exemplu, pentru că acest tip de comunitate poate fi găsit și în Africa, unde oamenii nu au absolut nimic; nu este nicio diferență. În țările scandinave poate fi o cultură bogată, o știință avansată, premii Nobel, totul este posibil, dar, noi vorbim despre dezvoltarea interioară a cuiva. Din acest punct de vedere, ele sunt țări care nu sunt suficient dezvoltate, dintr-un aspect egoist.

Nu spun că asta este rău. Ei pot fi dezvoltați frumos economic și cultural, dar nu au în ei același ego uman dezvoltat, încăpățânat, de care au nevoie că să realizeze că sunt egoiști. Ei încă nu au crescut până la acest nivel. Cu timpul, încercarea omenirii să cerceteze și să înființeze o societate integrală, îi va afecta treptat, și cu un salt înainte, ei vor țâșni și se vor alătura celorlalți.

Va continua

Din programul „Despre viata noastra”, KabTV, 11/05/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed