Comutarea între părți ale Sufletului Comun

Tora, „Numeri,” 36:10 – 36:13: Cum a poruncit Domnul lui Moise, aşa au făcut fiicele lui Salfaad. Şi fiicele lui Salfaad: Mahla, Tirţa, Hogla, Milca şi Noa s-au măritat după fiii unchiului lor. În seminţia fiilor lui Manase, fiul lui Iosif, au fost ele soţii, şi a rămas moşia lor neamului tatălui lor. Acestea sunt poruncile şi aşezămintele pe care le-a dat Domnul fiilor lui Israel, prin Moise, în şesurile Moabului, la Iordan, în faţa Ierihonului.

Legea care interzice amestecarea este legata de timp, loc și trib. Ea transmite o combinatie pe mai multe straturi cu toate nivelurile naturii: mineral, vegetal, animat și uman. Toate acestea trebuie să vă conecteze corect împreună.

Sprijinul reciproc a existat între triburi, dar nu a existat nici o amestecare a unui trib cu altul. La fel cum un organ nu poate invada altul în corpul uman.

Doisprezece triburi este o schemă integrală. Lumea este, de asemenea, împărțită în aceleași douăsprezece triburi, douăsprezece organe. Putem adăuga la ea încă opt miliarde de oameni și toate acestea se vor încadra în acest sistem.

Întrebare: Vor fi eliminate triburile când lumea va deveni unificată?

Răspuns: Nu cred că vor fi eliminate. Perfectiunea se realizează numai datorită faptului că există  separare și combinare. Atunci când aceasta devine complet armonioasa, lumea va fi complet corectata. Un plus și un minus va rămâne în ea, proprietăți opuse, dar ele se vor completa și întotdeauna se vor evidenția și distinge reciproc.

În Tora există o descriere foarte clară a tuturor legilor posibile de comutație între părțiie sufletului comun, care este construit prin procesul de ascensiune patruzeci de grade de așa-numita călătorie patruzeci de ani prin deșert, atunci când gradul de Bina, imbinarea interacțiunilor corecte, este atinsa, dar numai referitor la proprietatea de a darui.

Aceasta înseamnă că nu-ți fac rău și nu-mi faci rău. Ne limităm egoismul  și învațam să ne ridicam deasupra lui, să coexistam fără să ne atingem unii pe altii:ce-i al tau e al tau,ce-i al meu e al meu. Iar gradul următor este conexiunea cu adevărat corectă a tuturor părților sufletului, atunci când acestea se ciocnesc de dorințele lor egoiste interioare care cresc și creaza între ele un fel de formațiuni deasupra egoismului.

Și apoi, înainte de a intra în țara lui Israel, ei ajung la starea absolut completă de Bina și poate începe o urcare la nivelul de Hochma. Acesta este un grad foarte ridicat.

Din „Secretele din Cartea Eterna” , KabTV 12/16/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: