Condiții pentru înaintarea spirituală a femeilor

Cabala & Femeile

O perspectivă asupra căutării interioare și a dezvoltării spirituale a femeilor

Femeile au nevoie de mai puține condiții pentru a avansa spiritual decât au bărbații.

Cabala afirmă că, dacă un bărbat dorește să avanseze spiritual, este obligat să se căsătorească și să aibă o familie. Este responsabilitatea lui să îndeplinească aceste obligații. Altfel, el nu poate avansa spiritual.

O femeie pe de altă parte, poate avansa spiritual chiar dacă nu este mamă sau soție. Mai mult, dacă are mijloace de existență, poate alege să nu muncească. Adică, în comparație cu un bărbat, o femeie este relativ autosuficientă și poate crește spiritual fără multe condiții externe care se aplică bărbaților. Astfel din punct de vedere spiritual, ea este o creatură considerabil mai perfectă decât un bărbat.

Un om trebuie să se autodepășească, să se convingă constant că merită să rămână pe calea spirituală. El este mai puțin susceptibil la avansarea spirituală decât o femeie, care aspiră în mod natural la tot ceea ce este spiritual. Ea este gata să accepte, să simtă și să înțeleagă toate transformările spirituale care se întâmplă în ea. Ea tânjește după asta.

Nevoia de ascensiune spirituală se manifestă mult mai mult la o femeie. Se simte nemulțumită de lumea noastră, dezamăgită de familie și de muncă. Un bărbat caută pasiuni nesăbuite, cum ar fi fotbalul, berea, prietenii și așa mai departe, apoi se pierde în ele. El trăiește urmărind scopuri false. O femeie nu poate face asta. Ea percepe golul mai intern și mai acut. Ea nu se poate liniști cu astfel de obiective meschine și calmante temporare. Se angajează mai des într-o căutare spirituală și vine să studieze Cabala.

Vedem asta întâmplându-se peste tot în lume. Mai mult de jumătate din cei 1,3 milioane de studenți care studiază în cadrul Institutului de Cabala sunt femei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: