Conexiune deasupra tuturor diferențelor

935Lumile spirituale sunt construite pe conexiunea contrariilor: lumină și întuneric, plus și minus, dăruire și primire, adică tot felul de calități opuse în toate formele lor.

Dacă putem ignora aceste diferențe, astfel încât nu schimbarea calităților este cea care este importantă pentru noi, ci conexiunea, ceea ce înseamnă că ridicăm conexiunea deasupra opoziției calităților, atunci vom dezvălui rădăcina lor superioară comună în interiorul lor. În acest fel, vom dezvălui Creatorul, forța superioară comună, și vom dezvălui realitatea superioară în această formă.

Lumea superioară diferă de lumea inferioară prin faptul că este altruistă, dăruitoare, unificatoare și iubitoare. Lumea inferioară, dimpotrivă, respinge și urăște.

Prin urmare, despre lumea spirituală se spune că trebuie să transformăm întunericul în lumină și să ne conectăm ca o singură persoană cu o singură inimă, astfel încât să nu existe calități contradictorii între noi care să se nege una pe cealaltă. Dimpotrivă, dorim mereu să ne unim conform legii spirituale și să ne completăm unii pe alții.

Dacă nu reușim, atunci înțelegem că ne-am născut cu astfel de calități și trebuie să trăim cu ele, și trebuie doar să întărim conexiunea dintre noi. Nu ne schimbăm natura de la primire la dăruire, ci o schimbăm în primire pentru a dărui.

Acesta este întregul brevet. Nimic nu se schimbă în afară de intenția pe care trebuie să o corectăm. Și dacă acoperim toate crimele și dorința noastră de a primi și de a ne bucura pe cheltuiala altcuiva cu intenția de a dărui celuilalt, atunci prin aceasta ne corectăm dorința. Deși rămâne o dorință de a primi, funcționează cu intenția de dragul dăruirii și ne conectează într-un întreg.

Din lecția zilnică de Cabala 27.1.23, „Percepția realității”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: