Conexiunea dă naștere la viață

În prezent, suntem sub controlul total al Creatorului, făcând tot ce ne dictează natura, adică Creatorul. Noi nu ne dăm seama și nu simțim că acționăm conform direcțiilor unei forțe externe, crezând că ne îndeplinim propria dorința. De aceea, putem spune că, de fapt, ”noi” nu suntem noi!

De aceea, pot spune că sunt creat din dorința de a mă bucura și că lucrez conform programului încorporat în acest ”computer biologic”, gândindu-mă că eu sunt ăsta, adică dorințele mele, gândurile mele, aspirațiile mele, adică tot ceea ce simt că este al meu. Și nu am nimic altceva decât asta!

De fapt, o forță exterioară acționează în mine, care se îmbracă pe sine în mine și, astfel, mă direcționează, mă conduce și mă răsucește în toate direcțiile. Sunt atât de atașat de Ea, încât cred că sunt doar eu. Și, pentru că nu simt nimic altceva în mine, numesc asta ca fiind nivelul neînsuflețit.

Este foarte important să simțim acest lucru, literalmente să simțim asta  în toată internalitatea noastră, pentru că atunci avem șansa de a ne elibera de această forță externă și, astfel, de a ieși din ”robia egipteană”. (Minutul 0:20)

Cercetătorii naturii, biologii și zoologii, pot confirma că o persoană nu are libertatea de a alege și că ea este complet controlată de natura sa, ceea ce determină întregul său comportament. O persoană este rezultatul diferitelor procese interne, chimice și electrice, care îi apar în corp și în capul ei. Ea nu are nicio voință și nu este responsabilă pentru gândurile ei, fiindcă este doar o ”mașină”, care funcționează sub controlul semnalelor chimice și electrice, care sunt generate în interiorul acesteia. Există multe articole științifice serioase pe internet care confirmă acest lucru.

Iar orice altceva într-o persoană provine din procesul ei de formare și educare, prin care sunt aduce în noi programe suplimentare, cum ar fi educația, rușinea, etica și tot felul de alte calcule care ne ridică deasupra animalului simplu și ne transformă într-o ființă umană. Însă, toate aceste programe, care ne determină deciziile și sunt ascunse față de noi, nu ne lasă nicio alegere liberă.

De aceea, sarcina noastră este să ne dorim să ieșim din acest grad neînsuflețit, pentru a ajunge la ”proprietarul programului” și pentru a-I schimba decizia, însemnând să-L forțăm să ne guverneze într-un mod nou, fiindcă numai prin intermediul Creatorului vom putea să acționăm diferit. Iar cineva poate schimba ceva în sine, numai dacă se ”întoarce” spre Creator, pentru a-L ”forța” să-l schimbe ”programul”, așa cum este scris: „Fiii mei m-au învins”. (Minutul 31:34)

Iar o persoană începe din punctul în care, brusc, simte că este condus de forța Creatorului și nu este de acord cu această guvernare, pe care o numește „Faraon”, dorind să iasă din această sclavie, fiindcă ”Faraon” este o forță superioară care ne dictează în mod constant ce ar trebui să facem. Și dacă simțim că suntem în totalitate sub controlul Creatorului și că nu avem nicio șansă să ne opunem ordinelor Lui, dar, totuși, vrem să ieșim dintr-o astfel de guvernare, atunci putem spune că conștientizăm că suntem considerați a fi la nivelul ”neînsuflețit”.

Însă, fiindcă putem descoperi că suntem sub controlul total al Creatorului, atunci ne dorim să ieșim de sub conducerea Lui, printr-o ”tehnică” numită ”contrastul dintre două forțe”, deoarece vrem să facem o acțiune care nu este dictată de Creator și, anume, aceea de a dărui. Iar dacă încercăm s-o facem, vom înțelege că suntem incapabili să facem acest lucru, pentru că suntem complet scufundați ”în primire” și tot ceea ce vrem este doar să rămânem în ea și aceasta este întreaga noastră viață.

Iar asta înseamnă că, pentru a înțelege că suntem în starea neînsuflețită, trebuie să vrem să devenim „o plantă”, fiindcă numai printr-o astfel de opoziție, ne vom putea recunoaște starea. (Minutul 39:25)

Și este posibil să trecem de la starea de neînsuflețire, la ”starea vegetală”, numai într-un grup de zece prieteni. Și, fiindcă fiecare dintre noi suntem neînsuflețiți, totuși, dacă ne influențăm în mod corect, vom avea posibilitatea de a ajunge la o ”stare vegetală”. Astfel, nouă prieteni lucrează pentru unul, în modul în care Creatorul lucrează asupra grupului de zece, ceea ce înseamnă că trebuie să lucrăm asupra fiecăruia din grupul de zece, așa cum Creatorul lucrează asupra noastră. (Minutul 52:15)

Însă, cum poate o moleculă neînsufleţită să devină organică, deoarece ea este doar un produs chimic anorganic? Însă, cu toate acestea, atunci când ne conectăm în acest mod special, adică în conformitate cu regulile de echivalență, atunci putem deveni un ”nivel vegetal”, adică să fim vii, deoarece viața este rezultatul unei astfel de conexiuni. De aceea, când particulele neînsuflețite se conectează una cu cealaltă, atunci se pot transforma în plante sau chiar în animale.

Și, deși nu știm cum se întâmplă acest lucru, totuși putem vedea că este chiar așa. Și, fiindcă în interiorul conexiunii, forța superioară (Creatorul) ne este ascunsă, se consideră că totul vine din neînsuflețire, adică din ”pământ” (dorință). De fapt, nu este nimic deosebit într-o plantă, animal sau om, în afară de o forță spirituală suplimentară care vine de Sus, în condițiile în care, ”jos”, avem o aspirație de a ne conecta. Acesta este secretul vieții! (Minutul 55:20)

Și, fiindcă, înainte de conectare, nu există un grup de zece, ci doar zece persoane care stau împreună, fizic, ”grupul de zece” începe de la faptul că vrem să ne conectăm iar, pentru asta, așteptăm ca forța de Sus să vină și să ne conecteze, astfel încât, în loc de atomii individuali neînsuflețiți, să devenim o materie organică. Și este așa, deoarece, deși fiecare atom al corpului uman este neînsuflețit în sine, totuși legătura corectă dintre ei poate da naștere la viață. Iar modalitatea de ridicare de la gradul neînsufleţit este numai prin conexiunea corectă.

De aceea, putem spune că un timp de conexiune creează materie neînsuflețită, iar alt tip creează viață, deoarece este vorba despre dorința de a deveni ca și gradul superior, adică de a deveni „nivelul vegetal”. Iar forța care trezește această dorință nu este la nivelul nostru, ci vine de la nivelul superior, care ne pătrunde prin ”scânteile” ascunse în interiorul nostru, adică prin ”punctul din inimă”. (Minutul 57:20)

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 4/11/19, Scrierile lui Baal HaSulam, Shamati, articolul 115 „Mineral, vegetal, animal și vorbitor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed