Conexiunea este sursa deciziilor corecte

Întrebare:  Să spunem că un grup de oameni dorește să găsească soluția potrivită pentru problemele pe care le au. Ei au deja cunoștințe de bază de Cabala și înțeleg că  atelierul este o pregătire pentru rezolvarea problemei. Există anumite reguli în această lucrare. De unde au venit?

Răspuns:  Trăim într-o lume în care practic nicio problemă nu poate fi rezolvată. Dacă ni se pare că astăzi am găsit o soluție, mâine deja înțelegem că nu este o soluție. Deviem în permanență soluția, crezând că ajungem la revelarea ei.

Înţelepciunea Cabala spune că până când nu ne conectăm, nu ajungem la un numitor comun, nu vom putea găsi această soluție, fiindcă ea este în noi.

Toate problemele care apar într-o parte mai mare sau mai mică a umanității provin numai din faptul că această parte a umanității este deconectată. În caz contrar, nu ar fi probleme. La urma urmei, toate provin din spargerea, deconectarea și distanțarea noastră reciprocă, unul de la celălalt.

Dacă ne adunăm pentru a le rezolva, trebuie să ne conectăm mai întâi într-un colectiv comun.

Întrebare:  Înseamnă că, Cabaliștii nu rezolvă deloc probleme?

Răspuns:  Nu, pentru ce? Ce probleme avem pe lângă faptul că nu suntem conectați? Dacă ne conectăm, toate problemele dispar.

Întrebare:  Deci, Cabala rezolvă o singură problemă: cum să ne conectăm?

Răspuns:  Nu există alte probleme în lume.

Întrebare:  Vor dispărea alte probleme ca urmare a acesteia?

Răspuns: Da.

Întrebare:  Dar probleme precum sănătatea, familia etc.?

Răspuns:  Cert este că problemele apar pe diferite niveluri: mineral, vegetal, animal și uman. Pentru a ajunge la soluția oricărei probleme, ar trebui să ne adunăm, să ne conectăm și, în legătura dintre noi, să găsim soluția. Putem apoi să o implementăm pentru a elimina problemele corporale.

Totuși, găsirea soluției este posibilă doar atunci când oamenii se conectează reciproc, se înțeleg și se completează reciproc. Abia atunci soluția devine clară.

În consecință, soluția va fi întotdeauna corectă și benefică pentru implementarea oricăror planuri la niveluri care sunt mai joase decât nivelul lor uman.

Din KabTV “Bazele Cabalei,” 12/25/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed