“Conexiunea începe cu respectul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinConexiunea începe cu respectul

An aerial view shows the Grand Mosque in Mecca, Saudi Arabia July 10, 2022. REUTERS/Mohammed Salem

Gil Tamary este un cunoscut jurnalist israelian. Cu câteva săptămâni în urmă, el s-a strecurat în Mecca, cel mai sfânt oraș al Islamului, sfidând interdicția de intrare pentru non-musulmani. Casdoria i-a înfuriat atât de mult pe saudiți încât l-au găsit și l-au arestat pe bărbatul care l-a ajutat pe Tamary să intre în oraș și au spus că îl vor urmări penal.

Și în Israel, povestea „a provocat indignare”, care a crescut și mai mult „după ce s-a dezvăluit că tovarășul său a fost arestat”. Pot să simpatizez cu mânia. Nerespectarea codurilor de conduită ale unei alte țări este îndrăzneală și lipsă de respect față de aceasta și față de credința poporului ei. Este echivalent cu a-i patrona și sunt total în dezacord cu asta.

Unde este beneficiul de a merge împotriva voinței lumii arabe? Nu contează dacă un jurnalist israelian încalcă legea sau Papa; lumea arabă nu vrea ca oameni de alte credințe să pună piciorul în Mecca. De ce să nu respectăm asta?

Sinagogile, casele de cult evreiesc, sunt foarte diferite. Oricine poate intra acolo. Un musulman poate chiar să se roage acolo în propria sa limbă și în propria sa credință, și nu va fi privit ca închinare la idoli. Dar dacă islamul consideră un astfel de lucru un păcat, nu avem dreptul să-l subminăm. Conexiunea cu ceilalți începe cu respectul față de ceilalți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed