Conform voinței Creatorului

49.03Întrebare: O persoană acționează conform voinței sale sau voinței Creatorului?

Răspuns: O persoană acționează întotdeauna conform voinței Creatorului! Nu are propriul său liber arbitru. Singura problemă este să scăpăm de iluzia că am avea acțiuni libere și că acționăm pe cont propriu. Nu, cu toții efectuăm acțiunile Creatorului. Absolut!

Dacă suntem de acord cu acest lucru, suntem într-o conexiune reciprocă corectă și asta ne conduce la revelația Creatorului. În măsura în care vrei să faci ceea ce îți spune El, fă-o. Este recomandabil să nu împiedici acțiunile și dorințele tale de la a îndeplini dorințele Sale. Dacă te împotrivești, atunci te simți rău. Toate suferințele și problemele noastre sunt doar pentru că facem voința Lui involuntar și inconștient.

Baal HaSulam spune multe despre asta. Începând cu primul articol din Shamati, imediat scrie că nu există altcineva în afară de El, adică nu există altă putere în afară de puterea Creatorului. Faptul că unei persoane i se pare că are propria sa putere, propria sa tărie, este doar pentru că se află în ascundere.

Trebuie să eliminăm această ascundere de la noi. Este eliminată în măsura în care vreau să fac ceea ce Creatorul îmi trimite. Dacă sunt de acord să pun în aplicare toate semnalele Sale de control, atunci dezvălui ce am fost înainte dar nu a vrut să înțeleg.

Așadar, în acțiunile noastre, noi nu putem niciodată să-l contrazicem pe Creator în ceva, dar în gânduri și în intenții, putem. Prin urmare, tot ce trebuie să facem este să corectăm intenția.

Din „Videoconferința” KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: