Congresul – un salt uriaș

Întregul sistem al Sufletului Comun, Adam HaRișon, Creația creată de Creator, deja există. Numai în relație cu noi pare că este spart și suferă fără Lumină, fără armonie și direcție. Spargerea funcționează numai în relație cu noi, pentru ca noi să simțim ceea ce am pierdut și ceea ce ne lipsește, pentru a obține starea perfectă. În acest fel, începem să înțelegem, să simțim și să studiem Sistemul Creației și să reușim să-l controlăm.

Este ca și cum am construi un lego făcut pentru copii, deschidem cutia, vedem o grămadă de piese diferite în ea și spunem: „Hai să facem o casă!”. Copilul începe să se gândească cum să pună piesele conectate împreună. La fel, Creatorul a făcut pentru noi un puzzel sau un „lego al Creației”.

Noi existăm într-un Sistem perfect, în care nu a fost niciodată nicio lipsă, iar ascunderea lui a fost făcută numai în relație cu noi. Trebuie să compensăm aceste ascunderi prin propria noastră construire. E la fel cu un joc foarte interesant pe computer. Pe măsura înțelegerii modului în care ar trebui să fie Sistemul, putem vedea cum se conectează corect o altă parte a Sistemului cu restul, iar acesta se revelează pe acest computer.

Ni se pare că noi construim Sistemul dar, în realitate, noi doar descoperim ceva ce deja există. Tot ceea ce avem nevoie este să ne alăturăm locului în care ne conduce Creatorul, grupul de zece, să ne includem în el, pentru a ne înțelege locul nostru în Sistemul Comun.

Sunt în așteptare pentru noi trei zile de Congres, în timpul cărora vom putea să facem un salt mare pe cale. Ne-am pregătit mult și am obținut succese considerabile în conexiunea pe care putem acum să o dezvoltăm în continuare. Oricine „a trecut prin deșert”, adică a participat în Israel la Congresul din deșert și au fost cu noi din toată lumea, pot acum să facă un salt uriaș mai departe, tocmai datorită legăturii lor din timpul Congresului cu publicul din afara Israelului, prin ”AHAP de Roș” al lor.

Sufletul comun este divizat în părțile superioare, Roș (cap), GE (Galgalta ve Enaim-frunte și ochi) și AHP (Af-Hotem-Pe – nas, gât și urechi). GE și Roș sunt oamenii care au participat la Congresul din deșert. AHP de Roș sunt invitații la marele Congres din Tel Aviv. Acest AHP aparține totuși de Roș al Parțuf-lui Spiritual. Guf (corpul) sunt oamenii care ni s-au alăturat în timpul diseminării externe de pe internet și prin intermediul ziarelor. (Minutul 1:22)

Sensul vieții poate fi înțeles numai prin Știința Cabala. Trebuie să trecem prin multe lovituri și dezamăgiri până când înțelegem că viața noastră se va sfârși definitiv și noi nu avem nicio șansă să avem succes în ea. Toți vom muri, ne vom descompune ca animalele în pământ și nu va rămâne nimic din mine, asemenea celor care au trăit înaintea noastră.

Singurul mod de a rămâne în viață este de a-mi aduce partea interioară în Lumea Spirituală, de a-mi dezvolta punctul din inimă măcar în forma minimală: includerea în grup a câtor mai mulți oameni asemenea mie. Atunci am dreptul să exist.

Nicio particulă din Creație nu poate exista până când nu se alătură altor particule și nu face schimb de energie cu ele. Aceasta este toată diferența între descompunerea în țărână și materia vie. Ele se disting numai prin prezența unei conexiuni interioare între părți.

De aceea, trebuie să ne conectăm unii cu alții, în așa fel încât viața spirituală să apară între noi și, în acest scop, să muncim în grupul de zece, în conexiune, în Congrese.

Aceasta este Legea Naturii; nu putem merge contra ei. Dacă îndeplinim această lege a vieții sau nu, este alegerea noastră. (Minutul 1:29:10)

 

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 18/02/19 – „Bnei Baruch, o stare de tranziție”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed