Conștiința în nivelurile inferioare ale materiei

707Întrebare: Ați spus că sentimentul câmpului informațional din noi poate fi numit conștiință. Care este conștiința nivelurilor inferioare ale materiei: mineral, vegetal și animal?

Răspuns: Aceste niveluri percep și ele câmpul informațional înconjurător chiar mai mult decât noi. Fiind o parte a acestui câmp, nu îl deranjează cu natura lor sau cu distorsiunile lor. Prin urmare, spunem că trăiesc instinctiv.

Toți membrii naturii minerale, vegetale și animale includ câmpuri care îi conduc și îi controlează. Astfel, din partea obiectului, nu există participare la conducerea superioară, pur și simplu se conformează instinctiv acesteia, care dictează.

La fel precum copiii mici care sunt la început ca niște animale, dar când cresc apare în ei ceva numit egoism , adică o intenție conștientă de a-și folosi calitățile în beneficiul lor și de preferință, în detrimentul altora.

Nu puteți face nimic în acest sens. Apare în mod intenționat într-o persoană, astfel încât noi, în mod independent, ne-am ridicat deasupra calității noastre egoiste, am deveni cel puțin egali cu El și, în acest sens, vom ajunge la nivelul Creatorului. Faptul este că atributul egoist este o adăugare la natura noastră animală, care vine din partea opusă a Creatorului și trebuie să o tratăm cu respect.

KabTV “Întâlniri cu Cabala” 3/22/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: