Constrângere sau înălțare spirituală?

628.3Există mai multe reguli în dezvoltarea spirituală a omului. Una dintre ele spune că nu există constrângere în spiritualitate.

Cu toate acestea, cum se poate dezvolta omul dacă nu primește unele semnale de control, semnale care te controlează pe tine și impactul tău asupra altora, ca feedback?

Când putem determina dacă există sau nu constrângere? Numai atunci când există o dorință și omul nu este forțat să acționeze împotriva dorinței sale, ci este pus într-o astfel de stare când este forțat să facă alegerea corectă.

La urma urmei, în principiu, putem spune că în lumea noastră un copil este constant constrâns: „Mergi la școală! Fă ceva! Nu îți roade unghiile! Nu-ți scobi nasul! ” Și mult mai multe.

Este constrângere sau educație? Care este diferența dintre educație și constrângere? Constă în faptul că  îți explică de ce te presează. Aceasta se numește deja educație. La fel este și în Cabala.

Principalul lucru care se întâmplă în Cabala este adunarea oamenilor în grupuri de zece, când liderul, care nu face parte din grupul zece ci în afara lui, le spune celorlalți ce ar trebui să facă. Și ei, ca la comanda unui antrenor, trebuie să efectueze anumite acțiuni, deoarece vor să atingă o anumită stare spirituală.

Prin urmare, constrângerea în spiritualitate este doar atunci când omul se constrânge pe sine. Poate fi, dimpotrivă, o stare foarte plăcută dacă se află într-un grup și ia un exemplu de la el, atunci grupul îl ajută. La asta, folosește invidia, gelozia, inspirația, emoția și așa mai departe.

În astfel de influențe pozitive și negative ale unui om asupra altuia din grupul de zece, oamenii pot ajunge la stări în care nu simt că pun presiune pe ei înșiși, ci dimpotrivă, se află întotdeauna la o înălțime spirituală.

Prin urmare, dacă omul simte că acționează involuntar, sub presiune, cu reticență și fără voie, acest lucru indică doar faptul că și-a organizat incorect mediul spiritual.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: