Construirea unei națiuni unite

Baal HaSulam, Națiunea: În mod similar, iubirea națională din indivizii unei națiuni este baza independenței fiecărei națiuni. Acesta este singurul motiv pentru care continuă sau încetează să existe.

Din acest motiv, aceasta ar trebui să fie prima grijă în reînvierea națiunii. Această iubire nu este prezentă în noi, căci am pierdut-o în timpul rătăcirii noastre printre națiuni în ultimele două milenii. Numai indivizii s-au adunat aici, fară nicio legătură a iubirii naționale pure printre ei.

Astăzi vedem confirmarea clară a acestor cuvinte. Revoltele organizate de etiopieni și demonstrațiile ultra-ortodoxe indică faptul că nu am construit o fundație comună pentru întreaga națiune. Aceasta este o problemă imensă pentru care statul este de vină. Aceasta este o sarcină națională care trebuie într-un final să fie adresată.

Cum este posibil ca după 70 de ani de existență a statului Israel să fim martorii evenimentelor care șochează pe toată lumea. Noi credem că situația se va rectifica singură, dar nu se va întâmpla. Munca specială trebuie să fie făcută în această „adunare de exilați”, care este populația Israelului, pentru a o schimba într-o singură națiune. Altfel nu se va întâmpla.

Este necesară o educație specială. Imaginați-vă cum sunt făcute chiftelele, cât de multe ingrediente trebuie adăugate împreună: carne, pâine, ceapă, oua, usturoi, ierburi și condimente. Când toate acestea sunt combinate împreună, devin o chiftea delicioasă. Însă dacă ceva lipsește sau chiar și dacă încercăm fiecare ingredient separat, nu mai este gustoasă. Asta este exact ceea ce se întâmplă aici.

Noi toți trebuie să trecem printr-o asemenea „mașină de tocat carne”, care vă scurge din noi toată cultura străină adusă de fiecare din tara lui de origine și să construim o cultură nouă din noi. Dar de unde va veni? Dacă doar amesteci împreună toate culturile, vei avea o salată care este imposibil de mâncat.

Noi trebuie să alegem doar ceea ce se aplică poporului Israel. Numai iubirea aproapelui ca pe tine însuți și unitatea îi aparține. Acesta este principiul prin care Avram a organizat oamenii. Astăzi. noi. din nou. trebuie să organizăm oamenii în modul în care Avram i-a adunat cândva din babilonienii care au venit la el.

Aceeași sarcină este înaintea noastră astăzi, aceeași muncă pe care a avut-o străbunul nostru Avraam. Dacă nu o facem, atunci acesta este rezultatul. Toată lumea a vorbit despre asta începând cu Ben Gurion, dar nimeni nu a făcut nimic. Ei nu au avut o metodă pentru a trezi în oameni nevoia pentru unitate, așa încât toată lumea să se roage și să ceară să li se dea forța unității, care trebuie să vină de Sus. Până la urmă, această forță nu este aici!

Pare ireal, dar numai în acest fel putem să construim o națiune unită. Nu este nicio altă cale!

Din partea a 3-a a lecției zilnice de Cabala 7/3/19, Construirea societății viitoare

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed