Contactul inimilor

Întrebare: Poți asculta o altă persoană pentru a obține informații sau în scopul empatiei și al înțelegerii celeilalte persoane. Ce înseamnă „a auzi” din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Din punctul de vedere al Cabalei, acesta este contactul inimilor, când vreau să simt ceea ce simte prietenul meu. Ascultarea și simțirea sunt două lucruri diferite. Când simt pe altcineva, nu am nevoie de cuvintele lui, pur și simplu „beau” tot ce este în el și intră în mine și mă umple. Iar ascultarea este la fel cu a asculta un radio.

Dacă ascult un prieten ca fiind cabalist, îl fac pentru un scop specific: astfel încât atenția mea să mă ajute să mă conectez acum cu prietenul meu și să apară sentimente, gânduri, dorințe și aspirații comune între noi. Atunci vom lucra împreună la un singur scop comun pentru care ne străduim, acela de a-L descoperi pe Creator.

Întrebare: În cursurile de educație integrală, de obicei stăm într-un cerc și discutăm un subiect dat. În acest timp, fiecare își exprimă părerea, iar restul ascultă. Cum pot să-l aud pe celălalt?

Răspuns: Trebuie să intri în această persoană și să simți că ai câteva obiective spirituale și de viață comune cu el. Atunci va funcționa.

Din KabTV „Abilități de comunicare” 14.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed