Contrar Teoriei Absurdului

530Comentariu: În cartea sa Managementul absurdului, Richard Farson susține că omul este inerent absurd. Dar sistemele moderne de management se bazează pe faptul că gândirea rațională predomină la om și în general, putem depăși absurdul. Farson susține că, cu greu putem depăși acest absurd.

Răspunsul meu: Sunt de acord că omul este absurd, deoarece este un egoist și întoarce subconștient totul într-un mod care este benefic pentru el. „Ca și cum” pentru că este înșelat, dar nu îl poate controla. La urma urmei egoismul nostru, dorința de a ne bucura noi înșine, pentru a ne așeza mai bine și a ne justifica singuri, funcționează subconștient în noi la toate nivelurile.

Aceasta este natura noastră. Prin urmare, nu putem acționa niciodată în mod obiectiv, optim, cu beneficiul muncii noastre pentru colectiv pentru niciun scop stabilit. Vom observa întotdeauna subconștient obiectivele noastre egoiste individuale. Prin urmare, afirmația că o persoană poate stabili și îndeplini corect sarcini, este foarte relativă. Poate că asta este ceea ce este absurd.

Dar când o persoană se poate conecta cu ceilalți în așa fel încât să-și piardă „ego-ul” și apare în schimb noţiunea de „noi”, atunci într-adevăr, acest „noi” începe să rezolve probleme foarte serioase în conformitate cu natura comună, care este absolut integrală, complet interconectată și reprezintă un singur sistem.

Apoi „noi” este orice grup de management, de exemplu ceea ce numim un grup de zece, adică un ansamblu optim de oameni care s-a contopit într-un singur „eu”, poate seta cu adevărat sarcini, le poate îndeplini în mod optim și poate atinge obiectivul stabilit.

Cum? Acest grup va pătrunde în natură din ce în ce mai adânc și va vedea și simți în ce măsură rezultatele acțiunilor sale sunt bune pentru întregul organism, societate și stat. La urma urmei, dacă rezolvați o problemă care rezultă din formularea integrală a întrebării, atunci aceasta nu poate fi niciodată rezolvată în detrimentul nimănui: fie a statului, fie a societăţii, fie a oricărui alt organism.

Din KabTV “Ştiinţa managementului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed