Convenția ca bătaia unei inimi

944În primul rând trebuie să dezvăluim cine suntem, adică faptul că aparținem nu doar lumii minerale, vegetale și animale, ci și sistemului global al naturii, care este integral, conectat și interdependent. Existăm sub controlul unei forţe care acţionează asupra noastră de sus fără să ne întrebe, pentru că are un program predeterminat.

Chiar înainte de a apărea asupra gradului acestei lumi conform deciziei ei, era deja planificat să depindem unul de celălalt ca un om cu o singură inimă pentru a dezvălui aceste conexiuni. Tocmai pentru că suntem atât de diferiți, deconectați, îndepărtați și opuși, dar tânjim să ne conectăm mai presus de toate diferențele dintre noi, adunăm din aceste opuse un mecanism care se va numi „Vino și vezi” (Bo-Reh), Creatorul.

Întrucât suntem ființe create, avansăm dezvăluind totul din contrastul contrariilor, ca negrul pe fundal alb; altfel nu am fi capabili să examinăm, să studiem și să percepem calități diferite.

Prin urmare, cu cât umanitatea se dezvoltă în continuare, cu atât mai mult simțim separarea și în cele din urmă începem să ne urâm și să ne respingem unii pe alții. Dezvoltarea are loc întotdeauna pe două linii: stânga și dreapta. În primul rând este dezvăluită linia stângă: antipatie, ură și dușmănie. Atunci realizăm esența creației, corectarea ei și că singur Creatorul controlează cele două linii, atât stânga cât și dreapta.

Apoi începem să ne apropiem unul de celălalt și să ne conectăm în așa măsură încât devenim ca un singur om cu o singură inimă.

Toate corectările au loc în două etape: linia stângă și linia dreaptă. Așa bate inima; acţionează în două direcţii: pompând sânge şi împingându-l afară. Dacă acționăm în acest fel fără a întrerupe fluxul care curge în ambele direcții, înăuntru și în afară, în interiorul inimii și în interiorul vieții noastre, atunci doar în această formă simțim realitatea noastră și realitatea Creatorului și în această mișcare ne simțim pe noi înșine și viața noastră.

Prin urmare trebuie să lucrăm la conectarea într-un grup de zece. Deși fiecare dintre noi este capabil să efectueze o singură acțiune parțială, totuși lucrăm împreună ca părțile unui motor care îndeplinesc diferite funcții, dar de dragul unui singur scop, a unei singure acțiuni și a unui rezultat comun.

Exact așa trebuie să vedem grupul cabalist mondial, ca un singur corp în care toată lumea este concentrată pe scopul creației și toată lumea este gata să facă totul pentru a-l atinge în măsura în care își înțelege rolul, sentimentele și abilitățile date lor din sistemul general al creaţiei.

Prin urmare, principalul lucru este să vă conectați pentru o acțiune comună. În acest sens, nimeni nu este asemănător cu celălalt, dar toată lumea lucrează pentru a atinge un scop comun. Suntem foarte diferiți în această muncă, iar diferențele doar vor creşte. Așa se face că discipolii lui Rabbi Shimon la început nu au simțit diferențele dintre ei, iar când au avansat, uneori au vrut să se omoare între ei.

Deci pe măsură ce ne dezvoltăm, descoperim confruntarea și opoziția noastră, distanța dintre noi. Dar când ajungem la conexiune, dezvăluim în ea toate calitățile Creatorului și toată natura Sa din partea creației, devenind ca El și contopindu-ne cu natura Sa.

Prin urmare calea corectării este conexiunea într-un grup de zece, o unire corectă. Desăvârșindu-se reciproc în grupul de zece, toată lumea ajunge la perfecțiune. Creatorul construiește din noi structura unui om, Adam, asemănător Lui. Acest sistem devine astfel încât Creatorul se îmbracă în el și este revelat tuturor părților creației, tuturor sufletelor. Acesta este scopul Său în relație cu toate ființele create.

După conexiunea la care am ajuns la congres, indiferent în ce părți ale lumii mergem, ar trebui să ne simțim ca niște părți ale aceluiași corp care se completează reciproc. Trebuie să fim conectați unul cu celălalt ca o mamă care își simte copiii și tot ce li se întâmplă chiar dacă sunt departe, și se gândește la ei tot timpul. Conexiunea noastră trebuie să fie și mai puternică pentru că aparținem unui corp spiritual.

Dacă tânjim după o astfel de conexiune, vom dezvălui realitatea superioară care există într-o formă eternă și perfectă deasupra acestei realități corporale care este revelată în noi acum.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/22/23, „Pregătirea pentru deschiderea inimii la Congres”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed