Corectarea finală este integrarea întregii umanități

115Întrebare: Starea de Purim simbolizează corectarea finală. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Mai întâi, trebuie să corectăm ceea ce a corupt Creatorul. El a declarat direct: „Am creat înclinația rea ​​și trebuie să o aduci la bun sfârșit”.

Înclinaţia rea este egoismul nostru, care se află în diferite forme, în fiecare element al creației, iar  noi umanitatea, oamenii, și în primul rând poporul lui Israel, trebuie să-l transformăm în forma opusă: altruismul, calitatea dăruirii și iubirea, calitatea conexiunii, apropierii și unităţii.

Prin urmare, se poate înțelege că întregul sistem de creație se deplasează de la absolută spargere și distrugere în direcția unităţii. Mai mult, această unificare are loc sub influența unei puteri superioare, Creatorul.

Dacă menținem ritmul stabilit de Creator pentru a ne apropia și a ne îmbunătăți unitatea, atunci ne simțim bine și confortabil. Putem chiar să creștem acest ritm și să alergăm, după cum se spune, în fața căruței.

Dacă nu putem suporta și rămânem în urmă, atunci căruța ne trage pe lângă ea, iar noi doar ne târâm în spatele ei, o umanitate săracă, nefericită, desfigurată.

Întrebare: Când spui Creator, vrei să spui natura și întregul proces evolutiv?

Răspuns: Desigur. Acestea nu sunt povești învechite. Integrarea constantă a întregii omeniri, apropierea între oameni, aceasta este ceea ce cere natura de la noi.

Prin urmare, sărbătoarea de Purim simbolizează corectarea finală a întregului egoism, a fragmentării create de Creator.

KabTV. „Stări spirituale”  “ Purim – sensul interior al sărbătorii ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed