Corectarea finală pentru toate coborârile

232.05Calea spirituală este un drum cu urcări și coborâri. Prin coborâri, Creatorul  ne dezvăluie dorința de a primi (înclinaţia rea) în noi, astfel încât să simțim cât de departe suntem de Creator. Apoi, cu ajutorul unei înclinații bune, ne apropiem de Creator și prin sentimentul stărilor de depărtare și apropiere, ne îndreptăm din ce în ce mai mult spre scopul creației.

Scopul creației este de a veni mai aproape de Creator și de a completa adeziunea cu El fără nicio limită. Relativ la această stare, ar trebui să simțim cât de departe suntem acum de Creator.

Prin urmare, mai întâi există întotdeauna o coborâre și o distanțare, apoi o urcare și o apropiere. În această formă și cu astfel de pași ajungem în cele din urmă la adeziunea completă cu Creatorul. Adică o ascensiune este imposibilă fără o coborâre prealabilă. Trebuie să ne obișnuim, să știm să trecem prin astfel de stări și să apreciem coborârile, pentru că prin ele învățăm și dobândim următoarea stare și ascensiunea care vine după ele.

Urcarea nu poate fi mai mare decât coborârea. În fiecare coborâre trebuie să înțelegeți deja, să simțiți și să vă imaginați viitoarea ascensiune. Întreaga cărare este formată din coborâri și urcări ulterioare. La început, simțim cum ne îndepărtăm, cât de rău ne simțim și fiecare gust chiar și pentru viața corporală este pierdut. Apoi, depășind coborârea, simțim că ne apropiem de spiritualitate și ne adâncim mai mult în ea într-un mod din ce în ce mai tangibil.

Astfel, prin coborâri și urcări, călcăm spre o stare care va fi doar o ascensiune — corectarea finală pentru toate coborârile.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/5/23, „Pesach (Paștele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: