Corectarea relaţiilor dintre noi

Problema lumii este faptul că nu există o conexiune corectă între oameni. O conexiune corectă este un sistem în care toate părţile se găsesc în relaţii reciproce şi în armonie şi toate au grijă de bunăstarea întregului sistem, niciuna nu se gândeşte la propriul beneficiu. Într-o situaţie ca asta, sistemul este perfect.

Atunci când oamenii ating o astfel de conexiune, încep să simtă natura şi se descoperă pe ei înşişi. Natura pe care încep să o simtă se numeşte „Creator”, pentru că ei descoperă mintea, programul şi scopul Lui.

Începând de la Avram, oameni au început să obţină armonia naturii în conexiunea dintre ei, l-au descoperit pe Creator. Studenţii lui Avram s-au comportat conform legilor generale ale lumii, în măsura în care l-au descoperit pe Creator. Acest comportament a fost reflectat în activităţile zilnice şi în relaţiile cu mediul înconjurător, şi a derivat în mod natural şi direct din senzaţiile lor. Activităţile pe care membrii grupului lui Avraam le-au implementat, pentru cineva care nu aparţinea acestui grup şi nu simţea natura şi sistemul conexiunii, păreau doar acţiuni mecanice.

O conexiune reciprocă şi armonioasă dintre oameni se numeşte „iubire”, deci este spus: „Am creat înclinaţia rea, am creat Tora ca mirodenie.” Intenţia cuvântului Tora este puterea pe care Creatorul a proiectat-o pentru a corecta relaţiile dintre noi, relaţiile de respingere reciprocă egoistă. Implicarea unui om în corectarea naturii egoiste se numeşte a ţine Tora iar învăţarea Torei se numeşte învăţarea posibilităţilor de corectare a ego-ului.

Miţva (porunca) generală a Creatorului este corectarea ego-ului la nivelul de „îţi vei iubi prietenul ca pe tine însuţi” (Levetic 19:18). Atunci când cineva execută mecanic activităţile asociate corectării sale, a ego-ului său, asta se numeşte ţinerea obiceiurilor. Din zilele în care poporul Israel a căzut de la nivelul „şi îţi vei iubi prietenul ca pe tine însuţi” la nivelul „ură nefondată,” ei se află în starea de menţinere a obiceiurilor.

În esenţa lor internă, poporul Israel este un grup de oameni care se află în Arvut (garanţie reciprocă), tânjind să fie „un singur om cu o singură inimă”, umpluţi cu iubire reciprocă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: