Corectările de Paşte

Tora, Deuteronomul 16:03: Să nu mănânci în timpul Paştilor pâine dospită; şapte zile să mănânci azime, pâinea durerii, ca să-ţi aduci aminte de ieşirea ta din pământul Egiptului în toate zilele vieţii tale, căci cu grăbire ai ieşit tu din pământul Egiptului.

Fii Israelului mănâncă pâine nedospită pentru că au părăsit Egiptul atât de repede încât aluatul nu a avut timp să fermenteze.

Graba înseamnă că eliberea de egoism a avut loc instant. Asta este acţiunea Luminii Superioare care are loc într-un clipit de ochi, iar o nouă lume se deschide în faţa omului.

Tora, Deuteronomul, 16:04: Să nu se afle la tine aluat dospit în tot ţinutul tău, timp de şapte zile, şi din carnea care ai adus-o jertfă seara, în ziua întâi, să nu rămână nimic pe dimineaţă.

Aluat dospit înseamnă egoism. „Să nu se afle la tine aluat dospit în tot ţinutul tău, timp de şapte zile”, înseamnă că egoismul ar trebui să rămână în tine.

Pentru a munci corect cu această dorinţă imensă numită Egipt, omul trebuie să se despartă total de ea şi asta durează exact o săptămână, şapte zile, după care este posibil să înceapă să lucreze cu ea pentru corectare.

De aceea, un an lucrăm cu egoismul corectându-l, iar în timpul săptămânii de Paşte nu îl folosim. Este la fel în fiecare an, pentru că reînoirea apare de fiecare dată.

Tora, Deuteronomul, 16:07: Să frigi şi să mănânci în locul acela pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău, iar a doua zi poţi să te întorci şi să intri în sălaşurile tale.

Omul trebuie să ajungă la o anumită stare, o anumită conexiune cu alţii, pentru a face conexiunea cu cele mai mari dorinţe, iar carnea este cea mai grea dorinţă animală din el.

De fapt, putem să ne întoarcem la corectările noastre obişnuite. Asta concluzionează sărbătoarea de Pesah (Paşte), iar noi continuăm corectarea noastră obişnuită de-a lungul anului.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cărţii Eterne” din 10.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: