Corectarile noastre aduc cea mai mare Lumina in lume

Lumea noastra e ca un singur corp spiritual, care se dezvolta si trece prin corectare in decursul a 6000 de ani. Acest timp poate fi impartit in trei perioade, fiecare durand cate 2000 de ani, incepand cu primul om – Adam.

Primele dorinte-Cli-urile, care sunt dezvaluite sunt cele mai subtiri, sau cele mai slabe din punct de vedere egoist; ele se numesc ChaBaD. Sunt urmate de dorintele de o tarie medie a egoismului – HaGaT. Si in ultimii 2000 de ani – in vremurile noastre, se dezvaluie cele mai egoiste dorinte – NeChY.

Clu-urile  cele subtiri au fost suflete foarte elevate – Patriarhii, poporul lui Israel care a iesit din Egipt (Galgalta Eynaim). Insa ele nu puteau sa dezvaluie o profunzime si o intelepciune mai mare si lumina Hochma, pentru ca le lipsea profunzimea (Aviut-grosimea) dorintei.

Pe de alta parte, in ultimii 2000 de ani, noi am fost exilati de calitatea daruirii si a iubirii, in egoism – iar acum ne apropiem de libertatea fata de puterea egoismului asupra noastra, chiar daca egoismul nostru se dezvolta acum in mod activ.

Se dovedeste ca cele mai egoiste dorinte ale noastre (Cli-urile NeCHY) pot sa atraga cea mai puternica lumina – Hochma – in sistemul Sufletului Unic al lui Adam. In ciuda faptului ca mintea si sentimentele noastre sunt foarte limitate, atunci cand facem un mic efort si facem o corectare la gradul nostru inferior, atragem o Lumina enorma in Cli-uri superioare – HaBaD, iar acolo au loc corectari foarte mari. Asa functioneaza sistemul de suflete al lui Adam, conform legii corespondentei inverse a Luminilor si a Cli-urilor.

Ca urmare, desi noi facem mari schimbari in sistemul de suflete, noi nici macar nu stim sau nu intelegem ce facem. Suntem ca niste copii care n-au facut decat sa zambeasca sau sa puna doua cuburi unul peste altul, iar parintii adulti se bucura de succesul nostru marunt.

Asa ca noi nu stim ce Lumina atragem in sufletele superioare; acest lucru va fi dezvaluit numai la Sfarsitul Corectarii, atunci cand toata lumea incepe sa simta aceasta Lumina. Sufletele noastre sunt cele mai rele, cele mai egoiste, dar de aceea, prin corectarea noastra, noi aducem cea mai puternica Lumina – Lumina Hochma – in lume. Aceasta este o Lumina a carei experienta lumea n-a avut- niciodata pana acum.

De aceea corectarea noastra se numeste mantuire. Prin lucrarea noastra mica si simpla, noi efectuam mantuirea si aducem viata in tot sistemul acesta! Tot trecutul, intreaga noastra istorie si toti marii kabbalisti ai trecutului – toate astea au fost doar pregatirea pentru corectarea pe care trebuie sa o facem acum, voi si cu mine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: