Corecții pe două niveluri

747.01Întrebare: Tora ne spune că, pe drumul către țara promisă, poporul Israel a luptat cu mai multe națiuni și au fost instruiți să-l distrugă pe Amalec, chiar să șteargă amintirea lui.

Tora mai spune că, atunci când cele șapte națiuni au cucerit țara lui Israel, bărbații trebuiau să fie uciși, iar femeile luate captive. În plus, este descris faptul că evreii au luptat cu mulțimea mixtă (Erev Rav), dar nicăieri nu spune că ar trebui să fie uciși.

Avem dorințe diferite și trebuie să ne ocupăm de ele în moduri diferite. De ce?

Răspuns: Așa este, acestea sunt toate dorințele noastre diferite. Nu ar trebui să ne luptăm cu nimeni în exterior. Tora descrie corecțiile interioare ale unei persoane, în sine însuși. Prin urmare, Amalec și cele șapte națiuni care au locuit în țara lui Israel până când au venit evreii acolo și toți oamenii din jurul nostru împotriva cărora trebuia să luptăm, sunt atributele noastre interioare împotriva cărora trebuie să luptăm și să trecem de la egoism la altruism. Aceasta, în general, este esența tuturor războaielor.

Comentariu: Totuși, s-au întâmplat ca evenimente istorice.

Răspunsul meu: Da, pentru că fiecare forță spirituală își are propriul efect în lumea noastră. Forța superioară însăși se numește rădăcină, iar efectul ei se numește ramură. Prin urmare, trebuie să îndeplinim aceste condiții și în lumea materială, pe care o simțim în proprietățile noastre egoiste, pentru a distruge și așa mai departe, dacă nu o putem face la nivelul lumii spirituale. Dar, în principiu, Tora ne cheamă să facem corectări în spiritualitate.

KabTV „Stări spirituale”  14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: