Corectorul drumului

Depinde de atitudinea pe care o persoana o are fata de caderile si urcarile sale, in masura in care este capabila sa le vada ca pe o singura stare, poti sa evaluezi cat de bine foloseste mediul si cat de aproape a ajuns de Creator prin corectarea dorintelor sale.

La fiecare nivel spiritual realizam ca “ Lumina straluceste ca si intunericul” la nivelul acelei stari. Si acest lucru este posibil doar prin conectarea cu dorintele nostre externe, care servesc ca o rezerva unde ne depozitam dorintele obtinute in timpul unei coborari sau inspiratia si revelatiile care au fost obtinute in timpul unei urcari. In acest mod, una alterneaza cu cealalta in timpul urcarilor si coborarilor, compensandu-se intre ele.

In masura in care eu “imi incarc”  mediul in timpul ascensiunii mele, acum imi pot lua inapoi aceasta “ incarcare”( alimentare) atunci cand cad, astfel incat in locul unei coborari eu raman intr-un fel de stare de mijloc. Cand ma ridic, imi umplu intreg mediul cu inspiratia mea si voi fi capabil sa o folosesc mai trziu. Cu fiecare pas, ma straduiesc sa ma corectez astfel incat sa obtin un beneficiu si din urcarile si din coborarile mele: in timpul unei coborari castig noi dorinte, pe cand in timpul unei urcari ma umplu de impresii noi, de Lumina, de revelatii si intelesuri.

Atunci voi putea lucra in mod constant, ca un circuit cu o sarcina care este incarcata si descarcata, sau ca un motor unde un piston se ridica iar altul coboara. Observam ca in natura sunt intotdeauna doua forte in lucru iar diferenta de presiune cauzeaza vantul si alte fenomene. Dar in om, aceste doua forte trebuie sa se uneasca intr-una singura. Urcarile si coborarile, recunostinta sau acuza adusa Creatorului – toate se inlantuie impreuna intr-una singura, in a-l revela pe Creator, ca binele care face bine. In acest fel o persoana dezvaluie spiritualitatea – calitatea de daruire invaluita in el.

Toate calitatile pe care cineva le considera spirituale se afla in interiorul sau-ele nu sunt in alta parte, intr-un loc foarte indepartat si nu sunt obiecte separate de om. Daca vrem sa dezvaluim spiritualitatea trebuie sa o descoperim in interiorul nostru, printre multele si variatele nostre stari, pe care le clasificam ca urcare sau coborare, receptie sau daruire. Daca putem uni aceste doua forte in mod corect atunci il vom descoperi pe El! Dar nu putem face asta decat in interiorul nostru, ca o forma invaluita in continut (materie), calitatea de daruire invaluita in el.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala /23/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: