Coronavirus: o oportunitatea de a ne schimba infrastructura socială

Thrive Global a publicat noul meu articol: “Coronavirus: oportunitatea de a ne schimba infrastructura socială

Dacă ne ajutăm și ne sprijinim reciproc, vom avea ce trebuie pentru ca această perioadă de tranziţie să devină o lume cu totul nouă, echilibrată și armonioasă.

Foto: Se vede un Times Square pustiu, în urma epidemiei de coronavirus (COVID-19), în New York City, S.U.A., 18 martie 2020. REUTERS / Jeenah Moon

Putem găsi numeroase motive pentru a ne plânge de perturbările din viața noastră de la începutul pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, dacă aruncăm o privire mai atentă, vom vedea că ne aflăm în mijlocul unei ocazii rare de a ne schimba infrastructura socială, în bine.

Efectele reverberante ale coronavirusului la nivel mondial ne-au oferit un test de percepție unic: Fie vedem pandemia coronavirusului ca o criză, fie ca o oportunitate, boală sau medicament, virus sau vaccin, izolarea în casele noastre sau noua etapă a conexiunii umane, depinde exclusiv de atitudinea noastră .

Natura dezvoltă totul și pe toată lumea către o conexiune din ce în ce mai mare. Ca atare, calitatea înnăscută a naturii își propune să remedieze și să vindece orice lacrimi și sciziuni care apar în ea.

Cursele paralele pe care le alergăm, în consum excesiv, pentru statut material și putere de exploatare, în care ne-am configurat viața, pentru a-i întrece pe alții într-una sau în toate acele zone, s-au oprit brusc, odată cu debutul coronavirusului.

Dacă astfel, facem un pas înapoi și privim pentru o clipă umanitatea ca un singur organism, putem vedea cum coronavirusul nu a venit ca o boală, ci ca un medicament: pentru a vindeca corpul umanității de dependența egoistă, consumistă și materialistă a celulelor sale-noi.

Cu toate acestea, de când ne-am obișnuit să privim prin lentile egoiste înguste, unde fiecare dintre noi căutăm un beneficiu pentru sine în detrimentul celorlalți, creând și respectând infrastructurile sociale care funcționează în consecință, atunci este foarte greu să vedem impactul pozitiv al restricțiilor. pe care coronavirusul le-a adus în viața noastră.

Percepem influența pozitivă a naturii ca fiind negativă, datorită mentalității noastre opuse: natura funcționează integral, ca un singur întreg interconectat, în timp ce noi percepem individual, văzându-ne ființe separate de celelalte persoane și de natură.

De asemenea, în timp ce natura acționează în beneficiul întregii creații în fiecare moment, ducând-o cu atenție și treptat către o stare de conexiune totală și homeostază, noi dimpotrivă, acționăm într-un mod opus: egoist, ținând cont doar de oricine și de orice avem nevoie pentru propriul nostru beneficiu și confort.

Prin urmare, nu există nicio acțiune sau atitudine negativă în natură. Ceea ce percepem ca fiind negativ, se datorează formei noastre negative egoiste și opuse formei pozitive și altruiste a naturii.

Prin urmare, dacă vedem coronavirusul ca un medicament oferit nouă de natură – o oportunitate de a ne conecta mai pozitiv între noi și de a realiza noua noastră interdependență globală într-un mod încurajator, reciproc – atunci vom putea crea o lume fericită și sănătoasă, pentru noi toți.

Este de înțeles, la început este de așteptat să fie dificil să depășim barierele pe care le-am stabilit între noi. Dar dacă ne ajutăm și ne sprijinim reciproc, vom avea ce trebuie pentru ca această perioadă de tranziție să devină o lume cu totul nouă, echilibrată și armonioasă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed