Coronavirusul—Consecința dezechilibrului naturii

Ministerul israelian al sănătății a emis, în această situație a epidemiei de coronavirus, 11 reguli de comportament care ne obligă pe toți să respectăm legea „garanției reciproce. Deoarece aceasta este o catastrofă globală care ne afectează pe toți, trebuie să ținem cont de ceilalți, iar acest lucru poartă numele de garanție.

Garanția noastră mutuală de acum nu este aceea în care ne apropiem tot mai mult și, procedând astfel, avem grijă de aproapele nostru. Dacă ne-ar păsa cu adevărat unii de alții, dacă am înțelege că prin comportamentul nostru contribuim la binele comun, am putea opri această epidemie extrem de repede.

Acest coronavirus care ne-a captat acum atenția, este o jucărie de copii prin comparație cu dezastrele viitoare. De exemplu, inversarea treptată a polilor magnetici ai Pământului amenință să ducă la o schimbare radicală a climei, prin revenirea la epoca de gheață.

De ce suntem oare atât de îngrijorați de un virus oarecare, un nimic în comparație cu posibila dezvoltare viitoare a planetei? Pentru că într-adevăr coronavirusul ne lovește personal pe toți. Pe când, dacă se apropie un îngheț sau oceanul se înalță cu câțiva metri, nu pot simți personal efectele acestor fenomene, măsurându-mi temperatura sau pulsul.

Totul depinde de senzațiile omului. Dacă nori de lăcuste vor veni în zbor și vor devora toată recolta de pe câmpuri, vom merge la magazin și nu vom găsi alte produse în afară de lăcuste: lăcuste dulci, sărate, etc. Doar atunci ne vom îngrijora.

Deocamdată ne concentrăm pe coronavirus. El arată umanității că suntem slabi și conectați între noi, dar această conexiune se manifestă acum în formă negativă, din moment ce boala se transmite prin legăturile dintre noi. Dar ne arată și că, acționând la unison, cu grijă și conștiință, ne putem proteja.

În plus, epidemia ne curăță de tot felul de lucruri inutile: nu mai zburăm în toate părțile, fără nici un scop. Dacă epidemia se va prelungi mai mult de un an, viețile noastre se vor calma și vom face doar acțiuni de strictă necesitate.

Nimeni nu va mai alerga de colo până colo la shopping ca să-și cumpere haine. Toată lumea va trăi liniștită dorindu-și doar sănătate. Virusul ne blochează și devenim cu toții copii cuminți. Realizăm că nici nu este un virus, ci un ajutor de sus.

Epidemia va afecta lumea politică și va înăbuși toate pasiunile, căci de fapt de ce ne-am certa dacă suntem frați la necaz. Peste cine ar trebui unii să se înghesuie să conducă – peste niște oameni care trăiesc la limita subzistenței?

Și apoi vor veni alte lovituri: nori de lăcuste, țânțari, șobolani. Nu ne vom putea lupta cu ei din cauza numărului lor uriaș. Așa, încet, încet, viața noastră va arăta diferit: din toate acestea vom învăța să trăim diferit. Într-adevăr, astăzi societatea omenească este mai mult o bulă financiară: una din două companii este un fond de investiții.

După legile naturii, nici o creatură, fie ea la nivel mineral, vegetal sau animal nu consumă mai mult decât îi este necesar să existe. Vedem cum își devorează prada marii predatori, lupii sau leoparzii, dar ei procedează astfel doar pentru a supraviețui și fără să ia nimic în plus.

Și omul trebuie să trăiască, consumând doar esențialul tot restul dându-l înapoi, în beneficiul societății. Dar trebuie să consume doar ce-i este cu adevărat benefic, fără să aiurească societatea cu tot felul de lucruri prostești.

Societatea omenească este obligată să ajungă la o asemenea formă de viață materială care să corespundă nivelului animal. Corpul animal trebuie să trăiască la fel ca animalele, adică să consume strictul necesar pentru a supraviețui. În continuare nu mai trebuie să iei nimic din natură, tot restul este necesar să fie îndreptat către acțiuni spirituale, către munca pentru Creator.

90% din ce producem astăzi reprezintă produse de care nu are nimeni nevoie. Totul este organizat în lanțuri, în care fiecare produce o parte apoi o transferă mai departe, iar ultima verigă aruncă produsul pentru ca procesul să poată fi luat de la capăt.

Lumea modernă este construită în întregime în această formă, altfel nu am fi capabili să câștigăm ceva. Câștigăm doar storcând ultimele picături din resursele naturale ale pământului. Nu mai putem trăi așa, distrugând tot mediul.

Egoismul care ne conduce clipă de clipă ne-a adus la un trai care este deja imposibil de tolerat. Ne săpăm propriile morminte. Îngerul morții ne întinde o picătură de otravă pe vârful sabiei iar noi o înghițim ascultători și murim.

Cum am putea să ne salvăm? Studiind metoda cabalei, corectându-ne gândurile și cu aceste gânduri, mergem să corectăm lumea. Când vor exista suficient de mulți oameni care gândesc corect, va fi posibil ca acestea să fie transpuse în practică. Dar gândurile noastre acționează deja!

A dărui ceva societății înseamnă că mai întâi trebuie să studiez ce înseamnă adevărata dăruire și forma în care ar trebui să existe societatea pentru a se alinia la legile naturii. Totul se clarifică prin gândire.

Omul însuși, prin eforturile sale și prin autocontrol, trebuie să atingă starea la care trăiesc animalele, adică să nu consume mai mult decât îi este absolut necesar pentru a trăi. Restul energiei și rațiunii noastre se vor consuma pentru a ne uni între noi.

Epidemia de coronavirus și toate celelalte probleme sunt consecința dezechilibrului din viața noastră. Dacă am trăi doar în plan material, ca animalele și nu am consuma mai mult decât ne este necesar pentru întreținerea corpului nostru animal, dacă toate eforturile noastre ar fi orientate spre înțelegerea Creatorului, atunci viața ar putea fi frumoasă.

Noi însă, inducem o distorsiune prin încăpățânarea de a permite egoismului nostru să conducă lumea, să epuizeze globul și să consume totul, până la ultima picătură de resursă disponibilă. De aceea natura, ieșită din starea de echilibru, ne arată toate problemele în diverse moduri: sub formă de coronavirus, erupții vulcanice, cutremure sau țunami-uri. Toate cataclismele sunt provocate de dezechilibrul pe care l-am creat în natură.

Trebuie să ne limităm la a folosi natura doar atât cât este necesar, așa cum ne învață știința cabalei. Toate celelalte forțe extraordinare, timpul, mintea sclipitoare și dorința cu care sunt înzestrați oamenii, sunt folosite pentru a corecta societatea și a o transforma într-o unealtă pentru revelarea Creatorului.

În zilele noastre societatea omenească acționează în direcție opusă acestei revelări și de aceea este cauza tuturor problemelor care apar, iar coronavirusul este doar începutul.

Această era a lui Mesia, în care trăim deja, ar trebui să ne aducă multe revelații. Să sperăm că prin eforturile noastre toate aceste revelații vor fi bune, deși așa cum se prezintă lucrurile acum, este îndoielnic…

Să încercăm să învățăm repede și să împărtășim umanității care este cauza tuturor virusurilor, și anume nepotrivirea dintre societatea noastră și legea generală a naturii, legea echilibrului. Nu este credință, este o lege a naturii, o lege simplă a fizicii.

[261320]
Din partea a doua a Lecției zilnice de cabala 3/5/20, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed