Coronavirusul ne scoate din cursă

Există vreo conexiune între evenimentele fizice care au loc în lume din cauza pandemiei de coronavirus și schimbările noastre interne?

Începem cu toții din regnul animal al acestei lumi, la început nu există în noi nimic spiritual. Dintr-o dată își face apariția acest virus și ne ajută. Nu vorbesc despre suferința care însoțește acest proces, ci doar despre consecințele sale spirituale. În viața aceasta este imposibil să câștigi fără să plătești.

Să analizăm pentru moment doar câștigul spiritual. Cu ajutorul virusului ne-am distanțat de viața anterioară, de cursa după toate plăcerile artificiale pe care le-am inventat. Ne-am stabilit niște scopuri inventate de noi și ne întrecem încontinuu încercând să le atingem primii. Toate acestea ne permit să fim mândri și să ne umplem tot mai mult egoismul, cumpărând tot felul de lucruri inutile, doar ca să ne  putem lăuda cu ele în fața altora.

Așa a arătat viața noastră anterioară, dar a venit virusul și în doar câteva săptămâni a curățat globul de consumerism, de tot acest gunoi. Ne-a ordonat să mergem acasă și să ne gândim cum ne-am trăit viața. Vrem să continuăm la fel, să ne întoarcem la competiție și la cursa fără sfârșit?

Vrem să continuăm să ne umplem zilele, de la naștere și până la moarte, cu diverse jocuri doar ca să evităm gândurile despre semnificația vieții? Sau să ne gândim la scopul vieții noastre? Pentru ce merită să trăim?

În primul rând, coronavirusul ne educă, ne transformă în oameni noi.

Nu ne-am gândit la toate acestea mai înainte. Pur și simplu ne uitam la ceilalți și încercam să nu o ducem mai rău ca ei. Și ne consumam viața urmărind acest lucru. Egoismul a căutat în permanență să mă facă bogat și plin de succes, ca să nu fiu jenat de comparația cu ceilalți.

Dar iată că virusul distruge fundamentul egoismului nostru. Azi, egoismul nu mai constituie preocuparea noastră. Acesta este ajutorul primit: o lovitură spirituală! Întrebarea este, cum avem de gând să folosim această lecție?

Virusul ne-a oprit și ne-a scos din cursă. Încă dinaintea apariției pandemiei începusem să ne temem că lumea se îndreaptă spre abis. Trăiam în anticiparea unei crize iminente, a unui dezastru ecologic, a unui război mondial care urma să ne ucidă pe toți.

Iată că acum vedem că putem ajunge la un mod de trai complet diferit. Viața poate fi plină de alte lucruri, așa cum este scris: „Îți vei vedea lumea în această viață.”

Dacă vom începe să ne îndepărtăm de egoism în direcția dăruirii, ne vom muta treptat dorințele de partea cealaltă a realității, vom traversa orizontul, vom trece dincolo de egoism, dincolo de granița acestei lumi.

Astfel, avansăm spre pacea eternă. Nu este nevoie să murim; ne vom suprima dorința egoistă, de aceea nu va mai trebui să trecem prin moartea fizică. Ne vom schimba corpul așa cum ne schimbăm cămașa veche. Îți arunci cămașa la spălat, îmbraci alta curată și începi să trăiești din nou. Ciclurile reîncarnării se vor succede unele după altele. Dorințele se vor reînnoi în mine și eu îmi voi reînnoi viața. Nu trebuie să ne fie teamă de nimic.

Înțelegem acum care este esența acestei lumi și a lumii superioare.

Ele diferă doar în ceea ce privește dorința. Dacă îmi schimb dorința de la primire la dăruire, încep deja să mă mișc dintr-o lume într-alta, să trec granița dintre viața aceasta materială și cea spirituală, iar acest proces este numit moarte materială. Ne omorâm dorința de a ne bucura de primire și devenim liberi. Mă eliberez de dorința mea egoistă și exist acum în dăruire.

Acum două luni era imposibil să vorbim despre astfel de lucruri. Toată lumea se gândea la o mie de probleme, la afacerile personale. Astăzi, virusul ne-a trimis în vacanță ca să ne gândim la viața spirituală. Ne ridică la un alt nivel și ne face să ne gândim la eternitate, la semnificația vieții. Coronavirusul este o forță spirituală care întră în noi și ne înalță de la nivelul morții materiale la nivelul eternității spirituale.

Din partea a doua a Lecției zilnice de cabala 4/2/20, Fragmente alese

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: