Costruind în mijlocul grupului de zece

Intrăm în lumea spirituală despre care se spune: „Voi vedea o lume opusă”. Acum este imposibil să ne imaginăm această lume inversată din lumea noastră, pentru că nu este un simplu negativ, în care negrul este alb și invers.

Chiar dacă încercăm să dăruim și să iubim aici, în această lume, nu vom putea reflecta corect lumea spirituală. Nu avem nimic comun cu lumea spirituală: nici înțelegere, nici senzații, nici gust.

Așa că trebuie să mergem cu ochii închiși. Și, de fapt, ochii noștri sunt închiși și nu vedem nimic pentru că ne uităm doar în interiorul dorinței noastre egoiste. Privirea noastră este îndreptată spre interior și ne îngrijim doar de binele nostru.

Iar spiritualitatea funcționează exact în direcția opusă. Nu suntem capabili să ne imaginăm acest lucru opus. Dacă eu fac opusul, asta nu va deveni spiritual. Aceasta este o concepție greșită, foarte frecventă.

A merge prin credință în înțelepți înseamnă a urma instrucțiunile cabaliștilor cu ochii închiși, astfel încât să trezim manifestarea sufletului din noi și să dezvăluim imaginea Creatorului, atributul dăruirii, Bina, cu ajutorul Creatororului. Trebuie cel puțin să începeți să construiți un loc pentru aceasta, condiția revelării forței superioare, astfel încât această zonă să devină oarecum similară cu Creatorul.

Deci, în primul rând, este necesar să se facă o restricție pentru a elibera spațiul de dorințele egoiste și apoi să se înceapă construirea pe el, etaj cu etaj, a etapelor de dăruire: 0-1-2-3-4.

Eliberăm locul de dorința noastră de a primi și primim o platformă goală, pe care putem construi clădirea dăruirii, adică să-l lăsăm pe Creator să se dezvăluie pe Sine și să o construiască. Trebuie să-mi înlătur „eu-ul”, egoismul, și să-l las pe Creator să apară în locul său. Creatorul apare doar în locul pur, pe care l-am pus la dispoziția Lui.

Și chiar avem nevoie de ajutorul prietenilor noștri pentru asta. În centrul egoismului nostru, în punctul central în care noi, egoiștii, ne unim, în centrul grupului de zece, trebuie să facem loc revelației Creatorului, manifestării calității de dăruire, astfel încât sufletul începe să crească din ce în ce mai mult, de la cel mai scăzut nivel, de la naștere: embrion, alăptare, maturitate.

Calitatea dăruirii se dezvoltă în calitatea primirii, o formă în alta, ca un embrion care crește în corpul mamei. Și, deși embrionul este un corp străin pentru mamă, natura a aranjat ca mama să nu-l respingă, ci, dimpotrivă, să-l susțină și să-l crească în orice mod posibil, cu grijă și dragoste. Întregul corp al mamei funcționează doar pentru a crește embrionul.

Și cu aceeași dragoste ca o mamă grijulie care așteaptă un copil, trebuie să ne unim în grupul de zece și să cultivăm cu atenție calitatea de dăruire între noi. Niciunul dintre noi nu o poate cultiva singur, ci doar împreună, în conexiunea dintre noi, ne putem imagina calitatea dăruirii și să o creștem din ce în ce mai mult pe calitatea primirii din noi.

Întregul nostru corp, bazat pe primire, va lucra pentru a dezvolta în interiorul său dorința de dăruire, embrionul spiritual care va fi numit om, Adam, pentru că va fi asemenea (Domeh) Creatorului.

Vă puteți construi sufletul numai printr-un organism spiritual complet: un grup care se anulează, eliberând un loc în centrul său unde va fi pântecul spiritual și se va dezvălui calitatea dăruirii. După cum se spune: „M-ai făcut pe Mine”.

Eliberând spațiul de dorința de a primi și permițând dorinței de a dărui să crească în dorința de a primi, Creatorul poate forma o formă în cadrul alteia.

Prin urmare, toată munca noastră este doar muncă de grup. Dacă nu-l caut pe Creator prin prietenii mei, atunci nu este Creatorul adevărat. Întreaga lume vrea să se conecteze cu Creatorul, să se întoarcă la El. Dar putem vedea cât de deznădăjduite sunt aceste încercări. Și totul pentru că oamenii nu și-l imaginează corect pe Creator: ca o conexiune între oameni.

Creatorul este calitatea de dăruire pe care o construim între noi, într-un loc pe care îl eliberăm de egoismul nostru. Îl dezvăluim pe Creator prin calitățile noastre de primire, care iau forma dăruirii.

Este imposibil să ajungi la Creator fără iubirea pentru creaturi. Deci se spune: „De la iubirea omului la iubirea Creatorului; de la iubirea creaturilor la iubirea Creatorului. ” Acestea nu sunt doar cuvinte frumoase, ci o condiție necesară pentru realizarea adevăratei revelații.

Din lecția zilnică de Cabala 14.02.2021, „Credința înțelepților ca mijloc de credință deasupra rațiunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed