“COVID-19 ne va vindeca inimile, apoi corpurile noastre” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “COVID-19 ne va vindeca inimile, apoi corpurile noastre

Unul dintre cele mai remarcabile fenomene care înconjoară coronavirusul este caracteristic timpului nostru: teoriile conspirației. Au existat nenumărate teorii despre originea virusului, eficacitatea diferitelor medicamente, strategiile de abordare a acestuia și cam toate aspectele războiului împotriva COVID-19. Cu toate acestea, toate par să provină din surse fiabile. Din partea mea, mă îndoiesc că cineva știe răspunsul la oricare dintre întrebări, inclusiv cei care sunt siguri că îl ştiu.

Din perspectiva mea, virusul nu este chiar cea mai mare problemă a noastră. Dacă nu ar fi vorba despre virus, am suferi de altceva și oamenii ar muri în continuare. Mai rău, nici măcar nu s-ar lupta împotriva suferinței lor și nici nu s-ar opri să se gândească la cauza ei; pur și simplu ar accepta-o ca pe un act al sorţii și ar rata oportunitatea schimbării.

Din fericire, virusul ne-a oprit în drumul nostru. Ne-a făcut să punem la îndoială civilizația noastră.

Totul a fost pus la încercare, de la aprovizionarea cu alimente, la muncă, educație, divertisment, religie și credință, guverne și guvernare și relații umane. Când ieșim din criza coronavirusului, trebuie să îmbrățișăm doar acele elemente ale civilizației care sunt cu adevărat necesare și care ne fac cu adevărat viața mai bună.

Orice lucru care nu ne îmbunătățește viața, o înrăutățește și, prin urmare, trebuie aruncat la gunoi. Dacă ne cercetăm sincer și cu curaj vom ieși la celălalt capăt al analizei ca o umanitate puternică și sigură. Dacă evităm șansa de a „curăța mizeria”, ne va lovi un al doilea val de viruşi, mai dur, și vom fi în continuare nevoiți să ne conformăm.

Sub nasurile noastre, regulile jocului s-au schimbat. Capitalismul nu mai funcționează. Nu poate funcționa atunci când fiecare persoană este dependentă de orice altă persoană din satul global. O concurență nemiloasă și o politică economică de câinii-mâncă-pe-câini, nu funcționează atunci când o persoană bolnavă închide întreaga lume. Este necesară o politică diferită, care să țină cont de întreaga umanitate, altfel, efectul de domino văzut cu COVID-19 va duce la prăbușirea întregului sistem.
Regula de astăzi ar trebui să fie unitatea. Fiecare reglementare, directivă, lege și act trebuie să înceapă prin punerea sub semnul întrebării a contribuției sale la unitatea globală. Dacă nu, este sigur că va face mai mult rău decât bine și trebuie eliminat de pe ordinea de zi. Astăzi cuvintele mele pot părea fantezie, dar mâine vom afla că acestea sunt singura realitate posibilă.

Iar ceea ce este adevărat pentru întreaga umanitate este adevărat pentru întreaga natură. La fel cum ne-am luptat unul împotriva celuilalt, am luptat împotriva naturii. Am încercat să o valorificăm și să o exploatăm în scopurile noastre. Am călcat în picioare orice făptură vie și fiecare bucată de pământ și apă. Nu am lăsat nimic curat sau sănătos. Este de mirare că, în sfârșit, natura ne trimite boli? Probabil ar fi mai sensibil să vă întrebați de ce nu a făcut-o până acum!

Cu toate acestea, natura nu încearcă să ne distrugă. Coronavirusul nu reprezintă o amenințare la adresa existenței omenirii. Dacă este ceva, este că ne va face pe noi și mediul înconjurător, mai sănătoşi. Vrem ca natura să fie bună cu noi, totuși o maltratăm și o abuzăm, oriunde și oricum putem. Ne putem aștepta să nu ne îndrepte?

Pentru a evita învățăturile dureroase ale naturii, trebuie să realizăm două lucruri: 1) Totul este legat de orice altceva. Orice ar face fiecare dintre noi are impact asupra întregului sistem. 2) Pentru a ne repara relațiile cu natura, trebuie să lucrăm la propria noastră natură. Nu putem fi amabili cu toți copacii și, în același timp răi cu toți oamenii, dar dacă suntem amabili cu toți oamenii, vom fi amabili și cu toți copacii, animalele și tot ceea ce există.

Coronavirusul nu ne va părăsi, așa că, să nu credem că putem ieși din el în vreun alt fel, decât prin conexiune reciprocă. Aşa vom găsi existența noastră ușoară și plăcută. Aceste conexiuni pozitive sunt leacul pentru COVID-19 și pentru orice alt virus. Dacă ne schimbăm inimile unul față de celălalt, niciun virus nu ne va mai îmbolnăvi corpurile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed