“Covid are un mesaj pentru Israel și altul pentru lume” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCovid are un mesaj pentru Israel și altul pentru lume

La mai bine de un an de la izbucnirea epidemiei, lumea încă se luptă cu Covid-19. Peste trei milioane de oameni au murit din cauza virusului și în unele țări, pandemia se răspândește în continuare, în ciuda a cel puțin șase companii care produc vaccinuri. În același timp, Israelul a revocat instrucțiunea de a purta măști în spații deschise, și-a redeschis complet școlile și facilitățile de divertisment, iar numărul Covid scade. Cu mai mult de jumătate din populație inoculată, Israelul pare să fi depășit virusul.

Cred că trebuie să răspândim mesajul că singurul motiv justificat pentru scoaterea măștilor este să ne zâmbim unii altora, dar sincer, din inimă. Zâmbetul, sau mai bine spus sentimentul din spatele acestuia, este adevăratul leac pentru virus. Dacă Israelul folosește ocazia dată pentru a-și spori solidaritatea și unitatea, va deveni un exemplu pozitiv pentru lume. Dacă îl folosește pentru a reveni la căile vechi și meschine, lumea se va întoarce împotriva noastră.

Aceasta este o situație precară pentru statul Israel. Oamenii simt întotdeauna că Israel câștigă pe cheltuiala lor, iar Covid nu va face excepție. În timp ce ei mor în masă, ne sărbătorim libertatea revendicată. În timp ce economiile lor se prăbușesc, a noastră se recuperează rapid.

Prin urmare, cred că trebuie să răspândim mesajul că singurul motiv justificat pentru scoaterea măștilor este să ne zâmbim unii altora, dar sincer, din inimă. Zâmbetul, sau mai bine spus sentimentul din spatele acestuia, este adevăratul leac pentru virus. Dacă Israelul folosește ocazia dată pentru a-și spori solidaritatea și unitatea, va deveni un exemplu pozitiv pentru lume. Dacă îl folosește pentru a reveni la căile vechi și meschine, lumea se va întoarce împotriva noastră.

Există un singur lucru care poate ajuta omenirea împotriva Covid-19: conexiunea. Poate fi greu de făcut, dar este ușor de înțeles că numai dacă țările lucrează împreună, dacă există solidaritate, va fi posibil să învingem virusul. Așa cum am scris în nenumărate articole și două cărți, liderul în conexiune trebuie să fie Israel. Rolul nostru, datoria noastră, este să dăm un exemplu de unitate, totuși este singurul lucru pe care nu îl facem.

Putem privi pauza de la virus, care ni s-a dat ca pe un avans pe care ni l-a dat lumea, dar dacă nu plătim înapoi cu conexiunea, acesta își va cere dreptul. Starea înghețată a lumii, paralizia sa, nu pot fi decongelate decât prin exemplul Israelului de căldură între noi. Acesta este singurul exemplu pe care trebuie să-l dăm, iar națiunile vor ști cum să-l folosească în beneficiul lor. Dar dacă nu începem, nici lumea nu va începe. Sarcina ne revine, la fel și recompensa sau pedeapsa.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați cărțile “Ca un mănunchi de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea de astăzi a orei” și “Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, Fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti ”.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed