“Covid nu pleacă încă nicăieri” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCovid nu pleacă încă nicăieri

După mai bine de un an de luptă cu Covid-19 vaccinurile sunt disponibile, iar distribuția lor devine din ce în ce mai largă. Se pare că ieșim în cele din urmă din pandemie, deoarece multe state au ridicat unele sau chiar toate restricţiile.

Cu toate acestea, cred că suntem puțin prea grăbiţi să tragem concluzii. Încă nu suntem suficient de conștienți de modul în care ar trebui să ne raportăm unii la alții, iar cursa nesăbuită de a ridica limitările ar putea produce un răspuns foarte negativ. Încă nu am ieșit din pădure, mai ales că încă nu simțim cât de aproape sau de departe ar trebui să fim unul față de celălalt.

După cum am spus de nenumărate ori, natura este mai inteligentă decât noi; ne cere să ne revizuim conduita. Acesta este motivul pentru care ne-a trimis coronavirusul, iar virusul va continua să ne afecteze (sub diferite forme) până când ne vom conforma cerințelor naturii.

Virusul este foarte agil, se transformă ușor și rapid și acum este mult mai contagios decât era când a apărut prima dată. Întrucât nu simțim cât de departe trebuie să fim unii de alții – să ne ținem la doi metri distanță de cineva și la zece metri distanță de altcineva – nu știm cum să ne comportăm.

De asemenea, chiar și atunci când vaccinurile funcționează, acestea nu protejează sută la sută și sunt eficiente doar timp de șase luni sau cam așa ceva. Prin urmare, nu văd niciun motiv de sărbătorire.

După cum am spus de nenumărate ori, natura este mai inteligentă decât noi; ne cere să ne revizuim conduita. Acesta este motivul pentru care ne-a trimis coronavirusul, iar virusul va continua să ne afecteze (sub diferite forme) până când ne vom conforma cerințelor naturii.

În prezent, ori de câte ori ridicăm limitările, ne întoarcem la felul în care am trăit înainte: în mod egoist și fără a ne considera unul pe celălalt sau mediul înconjurător. Tocmai de aceea a izbucnit boala: să ne oblige să ne transformăm relațiile. Dacă ne întoarcem la modul de viață anterior, de fiecare dată când ridicăm limitările virusul va reveni în continuare și de fiecare dată va fi mai virulent și violent. Numai când vom începe să folosim distanța forțată dintre noi pentru a construi relații pozitive, pentru a afla despre dependența noastră reciprocă și despre necesitatea de a ne îngriji unul de celălalt, vom putea să ne purtăm în mod atent și nu vom avea nevoie de un virus pentru a ne feri să ne rănim unul pe altul

Pentru a face acest lucru, trebuie să începem să ne gândim că, păstrând distanța, nu ne protejăm pe noi înșine, ci pe cei de care ne ținem departe. Adică, dacă, în mod colectiv, cultivăm o mentalitate în care ne vedem infectați (chiar dacă asimptomatici) și că trebuie să ne ținem departe unul de celălalt pentru a nu-i infecta pe alții, atunci vom înceta să ne infectăm unii pe alții. Dacă facem acest lucru, virusul va dispărea în câteva săptămâni. Dar și mai important, vom avea succes în primul nostru exercițiu de responsabilitate reciprocă.

Acest exercițiu va demonstra că numai prin responsabilitate reciprocă putem construi o societate sigură și de succes și vom dori să cultivăm această mentalitate în loc de respectul pe care îl avem în prezent pentru individualism extrem și narcisism.

Sănătatea noastră fizică (și emoțională) depinde de sănătatea noastră socială mai mult decât în orice moment anterior. Dacă vrem să fim sănătoși, trebuie mai întâi să ne vindecăm societatea de egoismul corupt. Trebuie să învățăm să apreciem și să ne bucurăm treptat de diferențele dintre noi. Trebuie să vedem că diversitatea societății umane este necesară pentru puterea ei și că, fără oameni care gândesc, privesc și acționează diferit, nimeni nu se poate dezvolta și reuși, deoarece ne dezvoltăm doar prin contact și comunicare cu oameni diferiți. Când vom realiza acest lucru, vom putea construi o societate echilibrată și sănătoasă, iar virusul va dispărea cu adevărat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed