Creația rămâne creație

219.01Întrebare: Dacă construim Creatorul între noi prin corectarea calității relațiilor noastre, umanitatea corectată va deveni Creatorul însuși sau vor exista întotdeauna două forme: umanitatea și Creatorul?

Răspuns: În ceea ce privește ceea ce va fi întotdeauna, nu vă pot spune. Există pași dincolo de corectarea finală și chiar mai mari. Dar cred că nu există nicio limită pentru ascensiunea noastră în conexiunea, adeziunea și asemănarea cu Creatorul.

Cu toate acestea, nu disparem, adică punctul nostru egoist inițial nu se va pierde niciodată. Trebuie să rămânem totuși ființe create și să nu dispărem în Creator. Acesta este ceea ce El dorește.

Cu toate acestea, pot corecta acest punct și pot fi asemănător cu El. Prin urmare, devenim asemenea Creatorului, chiar dacă există un punct negru pe care El l-a creat în interiorul nostru. Dar nu se aplică la noi. El l-a creat, așa că nu văd niciun defect în el.

Datorită acestui punct putem fi în adeziune completă unul cu celălalt; altfel, nu putem. Adeziunea înseamnă că există încă o diferență între unul și celălalt și, în același timp, există o conexiune. Această conexiune a contrariilor este minunată. În principiu, aceasta este ceea ce dă o astfel de gamă de sentimente în lumea noastră — diversitate și apropiere în același timp.

Imaginați-vă, în special partea feminină a grupului nostru global. Când puteți experimenta sentimentul de iubire? Când simți că există cineva împotriva ta și vrea să se conecteze cu tine. Apoi apare iubirea.

Și dacă dispare o astfel de diferență în punctul negru, singurul pe care l-a făcut Creatorul, atunci întreaga creație va dispărea cu totul.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/6/22, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi” Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: