Creatorul ca un prieten

Ce este această imagine care se dezvăluie sub ochii noștri? Este natura care se revelează din ce in ce mai mult și în noi și în jurul nostru. Dezvăluim natura din ce în ce mai profund și vedem că existăm în acest sistem. Aparent, așa cum existăm în el, sistemul ne direcționeză spre același scop.

Pe de-o parte, omul este un produs al naturii. Pe de alta parte, noi suntem creaturi speciale ale naturii care își pot revela Creatorul.

Cine ne-a creat? Natura. Cine ne avansează? Natura. Încotro ne îndreaptăm? Judecand după istoria dezvoltării noastre, prin procesul evoluției, putem vedea unde ne îndreptăm. Așa că hai să investigăm asta și să descoperim!

Înțelepciunea Cabala diferă de religii prin faptul că oferă omului mijlocul pentru revelarea forței superioare. Îi spune ce are de făcut în loc să plângă și să se roage la idolii pe care noi înșine i-am creat, în speranța de a cerși o viață bună.

Cea mai eficientă formă de studiu care ajută omul să avansez, este Înțelepciunea Cabala. Asta este diferența dintre forța superioară pe care oamenii religioși și-o imaginează și cea a Cabaliștilor care au un contact și o relație cu această forță. Cabaliștii se pot adresa forței superioare, să primească de la ea și să aibă o interacțiune precisă cu ea.

Iar forța superioară, adică Natura, vrea sa fim într-o astfel de interacțiune cu ea. Prin munca cu sistemul naturii, în mod gradual, începem să revelăm în ea mintea și sentimentele care de fiecare dată sunt cu un nivel mai sus de noi.

Problema este că nu ne putem imagina forța superioară care nu este îmbrăcată în materie și formă. Dacă forța superioară este întreaga natură, atunci este ca și cum ar dispărea pentru noi. Totuși, este revelată exact în conexiunea dintre noi, în cel mai mod clar. Trebuie să revelăm Creatorul ca fiind prietenul nostru.

Din partea a treia a  Lectiei zilnice de Cabala din 1/18/17“Mismach Arosa,” (Documentul de la Arosa)

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed