Creatorul este revelat în bucurie

941Este scris în Cartea Zohar  că putem sluji Creatorului numai cu bucurie. Shechina, Creatorul, construiește locul revelării Sale numai atunci când omul lucrează în acest loc cu așteptarea bucuroasă că acest lucru se va întâmpla.

Dacă o persoană este tristă și suferă atunci când luptă cu dorința sa de a primi, înseamnă că încă depinde de aceasta și nu s-a ridicat încă deasupra egoismului. Ridicarea deasupra egoismului aduce unei persoane un sentiment de bucurie, ceea ce înseamnă că se apropie de revelarea Creatorului.

Prin urmare, cu cât simțim mai multă bucurie și emoție din faptul că vrem să dezvăluim conexiunea dintre noi de dragul dăruirii unii către alții și către Creator, cu atât suntem mai aproape de calitatea Creatorului, de a descoperi locul dintre noi, unde Creatorul va fi revelat.

Creatorul este revelat în bucurie! Aceasta este o condiție foarte importantă și necesară. Nu poate exista așa ceva ca o persoană să avanseze în spiritualitate în timp ce plânge amar. Dacă plânge, înseamnă că încă nu a ieșit din egoismul său.

Ar trebui să fim fericiți că am primit oportunitatea de a participa la această Convenție. Este un dar special că Creatorul ne permite să adunăm un număr atât de mare de oameni în lumea pandemică de astăzi, arzând și pierzând perspectiva, căzând în abis. Toate realizările anterioare și obiectivele înalte devin fără valoare, oamenii își pierd speranța pentru viitor și nu știu ce se va întâmpla mâine. Este clar pentru toată lumea că acest lucru nu poate continua.

Și tocmai acum, când oamenii se simt disperați, neajutorați, lipsiți de speranță, neștiind cum să iasă din această pandemie, trebuie să mergem înainte cu bucurie. Știm pentru ce și de ce se întâmplă totul și cine o face. În acest fel, Creatorul dorește să avanseze întreaga omenire spre conexiune.

Tot ce se întâmplă umanității ne împinge să ne conectăm în cel mai optim, rapid și convenabil mod. În spiritualitate există doar creștere și nu scădere, mai ales în timpul nostru al ultimei generații.

Chiar dacă nu ne simțim foarte bucuroși, ar trebui să „jucăm” mereu, pretinzând că suntem bucuroși, încercând să ne ridicăm din starea actuală. Nu contează în ce stare mă aflu, poate că este una bună, dar vreau să fiu într-o stare și mai bună. Această aspirație trebuie să fie întotdeauna prezentă! Amintiți-vă acest lucru și nu-l uitați niciodată.

Din  Congresul mondial de Cabala, “Descoperind viaţa în grupul de zece” 25.02.2021„Bucuria adunării”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed