Creatorul este revelat in iubire

Tora, Deutoronomul, 6:25: … Şi va face milă cu noi de ne vom sili să împlinim toate aceste porunci ale legii înaintea feţei Domnului Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit.

Trebuie sa corectam toate dorintele noastre, de la folosirea lor egoista, la cea altruista, la conexiunea reciproca intre noi. Trebuie sa-I cerem Creatorului sa ne dea abilitatea sa ne conectam, sa devenim un singur om cu o singura inima si, in iubirea reciproca, sa-I dam Lui oportunitatea sa fie revelat intre noi.

Tinerea stricta a poruncilor inseamna sa le tinem, nu pentru sine, ci doar pentru daruirea catre ceilalti, atunci cand analizam toate dorintele proprii in cel mai profund mod si nu suntem de acord cu nici un compromis al egoismul.

Creatorul ne prorunceste sa ne ‘iubim aproapele ca pe sine’ in orice dorinta, in toate circumstantele pe care ni le prezinta.

Prin urmare, trebuie sa ne convertim vasul (Kli) egoist, pe care l-am scos din Egipt, catre conexiunea reciproca in care este revelata dragostea si, in dragoste, si numai acolo, este revelat Creatorul.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cartii Eterne”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: