Creatorul nu simte individualitatea

Scrierile lui Rabash, ”Shlavei Hasulam”, 1986, Articolul 15, ”Rugaciunea celor mulți”: Astfel, el se roagă pentru colectiv. Asta înseamnă că, dacă sunt câteva persoane în colectiv cu puterea de a realiza scopul Dvekut cu Creatorul, va aduce mai multă mulțumire Creatorului  decât dacă el însuși ar fi fost recompensat cu apropierea de Creator, el renunță la sine. În loc de asta, dorește să îi ajute Creatorul pe ei, pentru că asta va aduce mai multă plăcere Sus decât propria sa muncă.

Dacă o persoană nu se alătură grupului, nu are cu ce să se întoarcă spre Creator. La urma urmei, Creatorul nu simte individualitățile, El simte doar colectivul. Pentru asta, trebuie să ieșim spre public și trebuie să ne conectăm. Totul aparține unui singur sistem și este imposibil pentru o singură parte să muncească atunci când celelalte părți nu o fac.

În timpul evoluției umane, munca noastră a fost realizată în paralel cu așteptările noastre. Cabaliștii care au scris Cartea Zohar au ascuns-o timp de două mii de ani până în zilele noastre. Toate părțile Bibliei despre care au scris, Tora, Profeții și textele sacre, trebuiau încă sa fie dezvoltate. Dar, noi suntem o generație specială, așa cum spun cabaliștii, și trebuie să efectuăm o corectare practică atât în interiorul grupului, cât și în afara grupului, în rândul publicului.

Relația dintre membrii grupului, grup și societate în general, între individ și colectiv, este singurul cadru în care putem ridica cererea noastră.

Chiar dacă fiecare membru al grupului cere asta, nu putem avansa fără ca cererea noastră să fie inclusă în dorințele societății. Este singura modalitate în care Creatorul ne ascultă și ne simte. La urma urmei, Creatorul este puterea generală, Lumina Superioară care a creat întreaga dorință de primire. Prin urmare, simte doar totalitatea părților sale. Dacă Îl privim în acest mod, ca o dorință întreagă, vom fi în măsură să Îi transmitem lipsa noastră și să-I cerem Lui corectarea sau dezvăluirea. Numai prin colectiv putem formula cererea corectă prin care El se conectează.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala, 13.07.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: