Creatorul și conștiința

610.2Întrebare: Când numim forța superioară Creator, este ca și cum o personificăm. Dacă spațiul spiritual este un câmp al conștiinței, putem vorbi despre subiectul căruia îi aparține această conștiință?

Răspuns: Nu. Nu există subiect.

Întrebare: Cum poate fi conștiința fără un subiect, fără un „eu”?

Răspuns: Spațiul spiritual se răspândește peste tot, umple și include totul. Nu există nimic altceva în afară de aceasta. Și suntem în interiorul lui. Conceptul de „subiect” implică totuși că trebuie să-l limitați prin unele calități.

Dimpotrivă, calitatea dăruiri înseamnă că totul este în afară și nimic nu este limitat. Doar dăruire. Tot ceea ce există în afară de El este creat de El pentru ca creația Lui să-L atingă.

Întrebare: Cum are loc procesul de cunoaștere în spiritual? Sau nu există așa ceva?

Răspuns: Pentru Creator ?! Nu. Nu există nimic altceva decât calitatea dăruirii. Prin urmare, conștiința la acest nivel nu există. Conștiința vine întotdeauna din faptul că lipsește ceva.

Comentariu: Dacă vorbim despre domeniul informației, atunci acest lucru ni se pare mai clar.

Răspunsul meu: Dar acest lucru este în privința noastră! Simțim acest câmp în raport cu noi și nu putem spune nimic despre el în sine – cine, ce și cum – doar modul în care Îl percepem în senzațiile noastre, modul în care El este revelat în raport cu noi.

Comentariu: În religie, desigur, totul este amestecat. Cu toate acestea, sursele cabalistice îl personifică și pe Creator.

Răspunsul meu: Trebuie să definim acest concept printr-un fel de cuvinte: El simte, crede, este furios, se bucură. Tot ceea ce spunem este doar în legătură cu cineva pentru a-l lega de Creator. La fel cum puteți vorbi despre o mașină, dispozitiv sau echipament și vă puteți proiecta sentimentele asupra acestui obiect.

Întrebare: Această personificare dispare când ne ridicăm spiritual?

Răspuns: Absolut. Nu a mai rămas decât câmpul de dăruire. Este infinit, nu are gradație! Și numai noi efectuăm acțiuni spirituale în el.

„Întâlnirile cu Cabala” KabTV, 29.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: