Creatorul strălucește asupra noastră prin prieteni

943Poate iubirea pentru Creator să fie mai mare decât iubirea pentru prieteni? Pur și simplu nu se poate să tratez Creatorul mai bine decât pe prietenii mei. La urma urmei, prietenii sunt Kli-ul meu spiritual  așa cum se spune: „Și de la iubirea de prieteni se poate ajunge la iubirea de Creator”.

Prin urmare, trebuie să înțelegem că atât de mult pe cât suntem atrași de Creator, trebuie în primul rând să ne străduim să ne unim cu prietenii noștri în același mod, și cu atât mai puternic. Dar, în practică, de obicei se întâmplă invers. O persoană se străduiește pentru Creator și acesta este scopul ei, dar nu vede importanța.în prietenii săi, conform firii sale egoiste, în grupul de zece, în iubire pentru aproapele său.

Ne începem călătoria cu dorința de a găsi forța superioară care ne controlează. Dar începem treptat să descoperim că avem nevoie de un Kli spiritual, care se bazează pe iubire pentru prieteni, unitate și simțul importanței întregii omeniri. Se dovedește că atitudinea față de aproapele nostru devine mai importantă pentru noi decât atitudinea față de Creator.

Deși Creatorul este mai important, este scopul final, Creatorul este totul, în același timp importanța prietenilor ni se dezvăluie pentru că dacă Creatorul strălucește asupra noastră, o face prin ei. Se dovedește că prietenii devin din ce în ce mai importanți pentru mine și îmi construiesc o astfel de imagine a grupului în inima mea, astfel încât să devină Kli-ul meu, unde voi dezvălui Creatorul și atitudinea mea față de El.

Prin urmare, întrebarea: „Poate fi iubirea pentru Creator mai mare decât iubirea pentru prieteni” necesită un răspuns foarte simplu: astăzi, grupul este cel mai important pentru noi. Deși scopul final, adică Creatorul, stă mereu în fața noastră ca o stea călăuzitoare, putem ajunge la această stea călăuzitoare doar în carul numit grupul de zece.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 6/30/22, Lecție pe tema „Frica”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: