Creatorul v-a ales

S-a spus despre poporul lui Israel: „Creatorul v-a ales”. I-a ales pe ei, dându-le o dorință de plăcere mai mare și mai dezvoltată. Asta ar fi trebuit să-i facă să simtă nevoia de a se angaja în scopul Creației, de a se corecta și a găsi un răspuns la întrebarea despre sensul vieții.

Astfel de întrebări au fost revelate într-un mic grup de oameni pe care Avraam i-a luat dintre babilonieni și s-au format ca grup „Israel” („Iașar El” – direct la El). În acest fel a fost direcționată dorința lor interioară primită de Sus.

După spargerea sufletului lui Adam, prin Pomul Cunoașterii, toate bucățile au picat și s-au amestecat. Dar, sub influența Luminii Reformatoare, părțile sufletului cele mai luminate și mai puțin sparte au început să se înalțe primele. Poporul lui Israel, pare a fi cel mai egoist, pentru faptul că în ei s-a revelat întâi egoismul. De fapt, cel mai mare egoism se află în acele suflete care urcă mai târziu.

Întâi a fost o spargere și o amestecare a tuturor părților, apoi s-au filtrat din acest sediment toate straturile lui și au fost distribuite în funcție de gradele lor de egoism. Aceeași ordine se aplică și lumii noastre. Sunt oameni foarte inteligenți, oameni de știință și inventatori, apoi ingineri și tehnicieni specialiști care implementează aceste invenții în practică și apoi ei le transferă oamenilor spre folosință.

În același fel, în Înțelepciunea Cabala, există învățați care sunt cabaliști. Apoi există „personalul tehnic”, studenții care iau aceste idei și le aduc oamenilor. Iar când oamenii le primesc, fiecare le folosește cât de bine poate, după abilitățile lui.

De exemplu, când cineva cumpără o mașină nu-i pasă de ce este în interiorul mașinii, cel mai important lucru pentru el este să învețe cum să o conducă. Dar sunt specialiști care au construit această mașină și care înțeleg cum funcționează ea. Și Înțelepciunea Cabalei este organizată în același fel ca și ceilalți oameni de știință.

Generația noastră este în criză, fiindcă este timpul pentru noi să știm cum funcționează Natura și să ajungem să cunoaștem toate sistemele ei. Noi suntem deja complet împliniți în forma materială; ce altceva mai putem face, să mai adăugăm câteva butoane în plus? Înăuntrul său omul rămâne totuși același.

De-a lungul istoriei dezvoltării, omul a încercat să construiască sisteme externe care să-i dea fericire, bucurie și liniște. Și am construit în jurul nostru un paradis material, dar vedem că el nu ne aduce fericirea.

Din contră, am ajuns într-un punct mort. Bunăstarea materială nu ne eliberează de probleme și nu ne umple. Acum ni se dezvăluie că suntem complet goi, deși suntem în mijlocul abundenței depline. Asta se numește recunoașterea răului, adică înțelegem că trebuie să ne corectăm în interiorul nostru, fiindcă acolo se află problema. De aceea, a venit vremea pentru această corectare.

Odată, ne-am angajat în corectarea lumii exterioare, acum, însă, e nevoie să ne schimbăm la corectarea lumii interioare a omului. Și în asta, de asemenea, sunt „oameni de știință”, „ingineri” și „utilizatori”.

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala din 7/02/2018, Topic: „Ziua Unității neamului Israel”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed