Credința deasupra rațiunii este nemărginită

562.01Moise a avut mai multe roluri, dar sarcina sa principală a fost să aducă poporului Israel. conceptul de credință și metoda de conectare la Creator. Prin urmare, nu există nicio altă persoană sau mai degrabă nicio calitate sau sarcină care să fie mai importantă decât Moise. Aceasta se numește Tora lui Moise cu ajutorul căreia atingem scopul creației noastre.

Problema este că nu înțelegem ce este credința pentru că nu este ceea ce cred oamenii. Credința este o forță care atrage o persoană la Creator de jos în sus.

Prin urmare, fără credință, chiar și cea mai mică progres, chiar și un pas către scopul creației este imposibil.

Credința este o forță care ne ridică de jos în sus, de la dorința de a primi plăcere la calitatea dăruirii. Credința este forța Creatorului.

Nu ar trebui să subestimăm cuvântul „credință”, ca și cum ar fi ceva minor. La urma urmei, este forța Creatorului pe care o dobândește o persoană.

Credința este un concept mai înalt decât cunoașterea, deoarece credința este nemărginită; nu are limitări care să o poată reține. La urma urmei, credința este dăruire, forța Creatorului pe care nimeni nu o poate opri. Nu este limitat de Kelim-urile celui care are credință, ci doar de acele Kelim pe care le-a dobândit în afara lui. Și în afara lui este infinitul, Creatorul și oamenii, iar el însuși este ca un punct.

Reiese că atributul credinței este nelimitat. De aceea trebuie să ajungem la credință pentru a ne simți în aceeași stare cu Creatorul. Este imposibil să ne imaginăm în alt fel ce este spiritualitatea, dăruirea, iubirea și ieșirea din sine. Este ca și cum ai merge în spațiul exterior dincolo de limitele gravitației, unde toată vastitatea universului se deschide înaintea ta.

Așa se dezvăluie în fața noastră întreaga creație și numai măsura credinței pe care ați dobândit-o limitează sfera atingerii voastre. Prin urmare, calitatea credinței este cea mai înaltă calitate. Ne permite să începem să ne simțim oarecum ca Creatorul.

Credința contrazice cunoașterea, dar Cabala ne învață că toată cunoașterea noastră este percepută în credință. În măsura în care ne putem ridica deasupra dorințelor egoiste, învățăm dorințele de dăruire și ce fel de împlinire poate fi în interiorul lor, precum și cine ne-a dat dorințele de primire, dorințele de dăruire, ecranul și lumina reflectată. .

Prin urmare, studiul Cabalei și dobândirea credinței nu limitează o persoană, ci dimpotrivă o deschide.

Este imposibil să transferi credința de la unul la altul sau să o demonstrezi. Nu se poate decât să se sfătuiască ce să facă pentru a ajunge la un grad mai înalt de credință. Aceasta este o calitate care se dezvăluie numai în interiorul celui care a dobândit credință, deoarece credința nu poate fi atinsă decât mai presus de rațiunea unei persoane.

În măsura în care el însuși face eforturi și se ridică deasupra dorințelor sale egoiste, el dobândește vase pentru a dobândi credința. Așa îl construiește pe Creator în sine și de aceea este numit om, Adam, asemănător Creatorului, în mod specific prin forța credinței.

Din Lecţia zilnică de Cabala 10/13/22,”Ushpizin Moses—Sefira Netzah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed